Commons:Featured pictures/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Избрани слики


Cscr-featured.svg

Избрани слики се слики кои заедницата ги избрала за да бидат истакнати како едни од најдобрите слики на Ризницата. Оваа страница е галерија на разните слики — фотографии, сметачки-обработени графики, анимации и тн. Моментално на Ризницата има 13.671 такви слики што претставува околу 0,022 % вкупниот број на слики (63.274.996).

Можете да предлагате слики за избор на страницата Commons:Featured picture candidates, каде заедницата ќе дојде до заедничка одлука. Други напатствија и информации ќе најдете на самата страница. Можете и да ги видите нашите високообучени придонесувачи; нашите фотографи и нашите илустратори, кои придонеле и придонесуваат со свои слики кои ги имаме прогласено за Избрани слики.

Старите кандидати за избрани слики ќе ги најдете тука. Имаме и времеследни списоци на избрани слики: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 и тековниот месец.


За еден друг преглед на нашите најдобри слики, погледајте ги изборите за слика на годината.

Слика на денот
Kapuzinerkresse Blätter Tropfen-20200308-RM-001327.jpg
Млади листови на драгољуб (Tropaeolum) со капки вода.
+/− [mk], +/− [en]

Категории[edit]