Commons:Első lépések

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:First steps and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:First steps and have to be approved by a translation administrator.
A Wikimédia illusztrálása
Útmutató a Wikimédia Commonson való közreműködéshez

Mi a Wikimédia Commons?

A Wikimédia Commons a rajta található több tízmillió állománnyal a legnagyobb internetes médiatár. A több ezer közreműködő által feltöltött képek, videók és audiofájlok oktatási céllal kerültek feltöltésre, melyeket a Wikipédia, illetve a nonprofit Wikimédia Alapítvány más projektjei is használhatnak. A Commonson megtalálható fájlok mindegyike „szabad licencű”. Ez azt jelenti, hogy ezeket bárki szabadon felhasználhatja és megoszthatja; mindössze a felhasználási feltételeket kell követni (általában a szerző megnevezése és a licenc megtartása, ezáltal mások is ugyanilyen feltételekkel használhatják az állományt).
A WIkimédia Commons kezdőlapja

Miért működj közre a Wikimédia Commonson?

Képzelj el egy olyan világot, ahol mindenki szabadon hozzáférhet az emberiség egyetemes tudásának összességéhez! Ehhez te is hozzájárulhatsz. Ha a Wikimédia Commonson fotókat és más állományokat osztasz meg, és ezzel Wikipédia-szócikkeket illusztrálsz, akkor ezeket a világon több ezer – akár több százezer – ember is láthatja. Ezáltal hozzájárulsz egy közös tudástár létrehozásához, amely még nagyobb elérhetőséggel rendelkezik: a Commonson található fájlokat oktatási szájtok, híroldalak, blogok, művészek, rendezők, diákok, tanárok és mások is használják.Készen állsz
a Wikimédia Commons használatára?
Shortcuts
This project page in other languages: