Ризница:Први чекори

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:First steps and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:First steps and have to be approved by a translation administrator.
Puzzly (RTL).svg
Илустрирање на Викимедија
Водич низ учество со ваши содржини на Ризницата

Што е Ризницата?

Со десетици милиони податотеки, Ризницата е една од најголемите семрежни складишта во светот. Изградена е со трудот на илјадници доброволци и нуди образовни слики, видеа и звучни снимки кои се користа на Википедија и другите проекти на непрофитната Фондација Викимедија. Сите дела на ризницата се под „слободна лиценца“. Ова значи дека нив може да ги користи и споделува секој, бесплатно, само следејќи ги лиценцните правила — обично наведувајќи го авторот и запазувајќи ја истата лиценца за да можат истото да го прават и други.
Главната страница на Ризницата

Зошто да учествувам на Ризницата?

Замислете си свет каде секое човечко битие има слободен удел во севкупното знаење. Вашите придонеси можат да бидат дел од тоа. Кога споделувате слики и други податотеки на Ризницата и илустрирате википедиски статии со нив, вашиот труд може да го видат илјадници, па и стотици илјадници луѓе ширум светот. Помагате да изградиме заеднички ресурс кој опслужува уште поширока публика; податотеките од Ризницата се користат на образовни мрежни места, во медиумите, на блоговите, кај уметниците, режисерите, учениците и студентите, наставниците и многу други.Puzzly puzzled.svg
Како да започнам
на Ризницата?
Shortcuts
This project page in other languages: