Commons:Prvi koraki

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:First steps and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:First steps and have to be approved by a translation administrator.
Puzzly (RTL).svg
Ilustriranje Wikimedie
Vodnik za prispevanje vsebine v Wikimedijino zbirko

Kaj je Wikimedijina zbirka?

Wikimedijina zbirka, ki vsebuje desetine milijonov datotek, je ena največjih shramb predstavnostnih datotek. Projekt, ki ga gradijo prispevki tisočev prostovoljcev, gosti izobraževalne slike, videoposnetke in zvočne datoteke za uporabo v Wikipediji in drugih projektih neprofitne Fundacije Wikimedia. Vsa dela v Zbirki so na voljo pod »prosto licenco«. To pomeni, da jih lahko brezplačno uporablja in deli kdor koli, zgolj ob upoštevanju pravil licence – to običajno pomeni navedbo avtorja in ohranitev licence, tako da lahko delo naprej delijo tudi drugi.
Glavna strani Wikimedijine zbirke

Zakaj prispevati v Wikimedijino zbirko?

Zamislite si svet, v katerem lahko vsako človeško bitje svobodno deli vse človeško znanje. Vaši prispevki so lahko del tega. Ko v Zbirki delite svoje fotografije in druge datoteke za ilustracijo člankov Wikipedije, lahko vaše delo vidijo tisoči – celo stotisoči – ljudi po vsem svetu. S tem pomagate graditi skupni vir, ki ima še bistveno širše občinsstvo; predstavnostno gradivo z Zbirke uporabljajo izobraževalna spletišča, medijske organizacije, blogerji, umetniki, filmski ustvarjalci, študenti, učitelji in številni drugi.Puzzly puzzled.svg
Ste pripravljeni začeti z
Wikimedijino zbirko?
Shortcuts
This project page in other languages: