Commons:Featured pictures/ms

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Gambar pilihan di Wikimedia Commons

Cscr-featured.svg

Gambar pilihan ialah imej-imej daripada para jurugambar dan pengilustrasi berkemahiran tinggi yang telah dipilih oleh komuniti Wikimedia Commons sebagai antara yang terbaik di tapak ini.

Hanya klik pada nama kategori di halaman ini untuk melihat kesemua imej yang terpilih untuk subjek itu. Untuk menggunakan mana-mana imej daripada Wikimedia Commons, sila lihat panduan ringkas.

Kini, terdapat 11,241 imej Gambar pilihan di dalam repositori Commons iaitu kira-kira 0.024% daripada sejumlah 47,037,193 fail. Kesemua Gambar pilihan telah disertakan ke dalam pertandingan Gambar Tahun Ini kami.

Imej-imej yang dicalonkan untuk status pilihan disenaraikan di halaman calon gambar pilihan. Anda boleh juga mencari kesemua Gambar pilihan di Kategori:Gambar pilihan di Wikimedia Commons.

Calon-calon lama untuk gambar pilihan disenaraikan di sini. Berikut merupakan senarai kronologi untuk gambar pilihan: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, dan bulan terkini.

Persembahan slaid galeri akan membolehkan anda untuk meneroka gambar-gambar pilihan daripada semua projek Wikimedia sama ada mengikut subjek atau mengikut negara.

Feed-icon.svg Suapan RSS – Gambar pilihan baru di Wikimedia Commons (tambah pautan ini ke dalam pembaca suapan anda)

Potd-logo.svg Gambar Hari Ini Potd-logo.svg


Leopard Tree AdF.jpg
Female leopard (Panthera pardus) descending from its favourite tree, where it spent the warmest hours of the day. Londolozi, Sabi Sand, South Africa
 

+/− (ms), +/− (en)

Kategori

Haiwan[edit]

Astronomi[edit]

Makanan dan minuman[edit]

Sejarah[edit]

Fenomena semula jadi[edit]

Objek[edit]

Bentuk hidupan yang lain[edit]

Orang[edit]

Tempat[edit]

Tumbuhan[edit]

Lebih banyak lagi ...
» Leaf icon (Noun Project).svg Tumbuhan · Arundina graminifolia (5) 1200 vector icon.svg Asparagales · Gazania rigens var. rigens vector icon.svg Asterales

Kulat[edit]

Penjelajahan angkasa lepas[edit]

Sukan[edit]

Media bukan fotografi statik[edit]

Lebih banyak lagi ...
» Noun project 216.svg Janaan komputer · Treasure map - black.svg Peta · Paint palette icon from the Noun Project.svg Lain-lain

Animasi[edit]