Commons:Jogi nyilatkozat

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:General disclaimer and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:General disclaimer and have to be approved by a translation administrator.

A WIKIMÉDIA COMMONS NEM VÁLLAL FELELŐSSÉGET AZ INFORMÁCIÓK HELYTÁLLÓSÁGÁÉRT

A Wikimédia Commonst a Wikimédia Alapítvány (regisztrálva a Floridai Államminisztérium cégbíróságán N03000005323 szám alatt) biztosítja. A Wikimédia Alapítvány a Florida állam törvényei szerint működő nonprofit szervezet. A 2005. október 27-i állapot szerint az USA Szerzői Jogi Hivatala által kijelölt kapcsolattartó személy elérhetőségei:

Stephen LaPorte, Designated Agent
Wikimedia Foundation
c/o CT Corporation System
330 N Brand Blvd
Glendale, CA 91203-2336


Phone: +1 (415) 839-6885
Facsimile number: +1 (415) 882-0495
Email: legal@wikimedia.org

Kérdésekkel és interjú-felkérésekkel kapcsolatban a közreműködőket keresheted, lásd: Commons:Contact us/hu.

A Wikimédia Commonsról

A Wikimédia Commons egy nyílt tartalmú médiatár, melyre önkéntesek és csoportok töltenek fel különböző médiafájlokat; céljuk egy közösségi erőforrástár kialakítása. A tartalmat bárki módosíthatja, aki internet-eléréssel és webböngészővel rendelkezik, ezért vedd figyelembe, hogy a feltöltött fájlokat és -tartalmakat nem feltétlenül nézik át a témában jártas szakértők.

Ez nem azt jelenti, hogy az itt található információ egyáltalán nem megbízható, viszont a Wikimédia Commons nem vállal felelősséget az információk helytállóságáért. Előfordul, hogy a tartalom megváltozott, vandalizmus áldozata lett, vagy az egyetemes tudástól eltérő módon lett átírva.

Felelősség

A szerzők, közreműködők, szponzorok, adminisztrátorok, rendszergazdák és más, a Wikimédia Commonsszal kapcsolatban álló személyek egyike sem vonható felelősségre a hibás vagy becsületsértő információkért, valamint azért, ha te ezeket felhasználod.

Használati feltételek

Kérjük, győződj meg róla, hogy biztosan megértetted, hogy az itt található információk szabadon hozzáférhetőek, és semmilyen megállapodás vagy szerződés nem jön létre közted és a Commonst tároló szerver tulajdonosai, a közreműködők, az adminisztrátorok, a rendszergazdák, vagy bárki más, az oldallal, vagy testvérprojektjeivel kapcsolatba hozható személy között, amellyel felléphetnél ellenük. Az oldalon található tartalom újraközléséhez korlátozott jogosultsággal rendelkezel, és ezzel kapcsolatban sem az Alapítvány munkatársai, sem más felhasználók nem vonhatóak felelősségre.

A Wikimédia Commonson megtalálható, vagy megemlített védjegyek, kinézetek, személyiségi jogok azok gazdájának tulajdonát képezik. Az, hogy ezek megtalálhatóak itt, nem jelenti azt, hogy ezeket te szabadon újraközölheted, kivéve, ha ezt azonos licenc alatt teszed meg. Ha máshogy nincs jelezve, sem a Wikimédia Commons, sem testvéroldalai nem állnak kapcsolatban ezen jogtulajdonosokkal, így ilyen ügyekben nem nyújthatnak segítséget. Ezen védjegyek felhasználása saját felelősséged.

Vedd figyelembe, hogy az itt megtalálható információk tartózkodási helyeden jogsértőek lehetnek. A Wikimédia Commons nem pártolja a törvények bármiféle megsértését, azonban szerverei az Egyesült Államokban találhatóak, így az itt látható tartalmak az alkotmány első módosításának, illetve az ENSZ emberi jogi nyilatkozatának hatálya alá esnek.

A te országod lehet, hogy az USA-nál, illetve az ENSZ-nél kevésbé védi a szólásszabadságot, azonban a Wikimédia Commons nem vonható felelősségre ezen rendeletek megsértéséért, valamint az itt lévő információk általad való felhasználásából eredő következményekért.

A Wikimédia Commonson nincsenek a tartalom ellenőrzéséért felelős szakértők; habár az olvasók a talált hibákat és téves feltételezéseket javíthatják vagy törölhetik, ez nem törvényileg előírt feladatuk; így az itt olvasható információk valóságtartalmáért senki nem vállal felelősséget.

A Wikimédia Commons nem vonható felelősségre az információk felhasználásából eredő károkért, mivel ez egy önkéntes projekt, amelyet bárki szerkeszthet oktatási, kulturális és nemzetközi erőforrások hozzáadásával. Ez az információ indoklás nélkül jut el hozzád, és nem áll fenn megegyezés vagy szerződés közted és a Wikimédia Commons között a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 Unported (CC-BY-SA) és a GFDL (vagy bármely más, a képekhez használható) licencek szerinti felhasználáson túl; a Wikimédia Commonson és testvérprojektjein senki sem felel az általad feltöltött szöveg megváltoztatásáért vagy törléséért.

Köszönjük, hogy időt szántál ezen lap elolvasására, és kellemes időtöltést kívánunk a Wikimédia Commonson!