Commons:Splošna zavrnitev odgovornosti

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:General disclaimer and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:General disclaimer and have to be approved by a translation administrator.

WIKIMEDIJINA ZBIRKA NE ZAGOTAVLJA NOBENEGA JAMSTVA ZA VELJAVNOST

Wikimedijina zbirka (Wikimedia Commons, tudi samo Commons ali Zbirka) je projekt, ki ga gosti organizacija Wikimedia Foundation Inc. (Fundacija Wikimedija), registrirana pri Florida Department of State, Division of Corporations s številko N03000005323. Fundacija Wikimedija je fundacija po zakonih ameriške zvezne države Floride. Ime in naslov pri Uradu Združenih držav Amerike za avtorske pravice v mestu Washington D.C. za agenta za obveščanje o kršitvah avtorskih pravic za Fundacijo Wikimedija sta:

Stephen LaPorte, Designated Agent
Wikimedia Foundation
c/o CT Corporation System
330 N Brand Blvd
Glendale, CA 91203-2336


Phone: +1 (415) 839-6885
Facsimile number: +1 (415) 882-0495
Email: legal@wikimedia.org

Za vprašanja in prošnje za intervju na neformalni ravni kontaktirajte aktivne sodelavce Wikimedijine zbirke. Več o tem: Commons:Contact us.

O Wikimediji zbirki

Wikimedijina zbirka (Wikimedia Commons) je spletna odprta shramba predstavnostnega gradiva, tj. prostovoljna skupnost posameznikov in skupin, ki razvijajo skupni vir za hranjenje različnega predstavnostnega gradiva. Njena struktura omogoča vsakomur s spletno povezavo in spletnim brskalnikom, da spremeni vsebino, ki jo tu najde. Ničesar, kar je mogoče najti tu, niso nujno pregledali strokovnjaki z znanjem, potrebnim za zagotovitev popolne, točne ali zanesljive informacije.

To ne pomeni, da v Wikimedijini zbirki ne boste našli uporabnih in točnih podatkov, vendar pa Wikimedijina zbirka (Wikimedia Commons) na noben način ne jamči za zanesljivost objavljenih informacij. Vsebino je morda ravnokar spremenil, skazil ali predrugačil kdo, čigar mnenje se ne sklada s trenutnim vedenjem na posameznem področju, o katerem bi se radi informirali.

Odgovornost

Nihče od avtorjev, sodelavcev, sponzorjev, administratorjev, ali kdo drug, povezan z Wikimedijino zbirko (Wikimedia Commons), ne more biti odgovoren za pojav netočnih ali obrekljivih informacij ali za uporabo informacij, ki so shranjene ali povezane s temi spletnimi stranmi.

Pogoji uporabe

Prosimo, poskrbite, da boste razumeli, da so tukaj podatki objavljeni prosto in da med vami in lastniki ali uporabniki tega spletišča, uporabniki strežnikov, v katerih projekt domuje, posameznimi sodelavci Wikimedijine zbirke, administratorji projekta ali komer koli drugem, ki je na kakršen koli način povezan s tem projektom ali sorodnimi projekti, proti kateremu so vaše trditve neposredno uperjene, ne obstaja noben dogovor ali pogodba. Imate omejeno licenco za kopiranje vsakršne vsebine tega spletišča. S tem ne nastane in to ne pomeni nikakršne pogodbene ali zunajpogodbene obveznosti s strani Wikimedijine zbirke ali njenih zastopnikov, članov, organizatorjev ali drugih uporabnikov.

Vse tržne znamke, storitvene znamke, kolektivne znamke, pravice iz modelov, osebnostne pravice in podobne pravice, ki so omenjene, uporabljene ali navedene v Wikimedijini zbirki, so last njihovih posameznih imetnikov. Njihova uporaba tukaj ne pomeni, da jih lahko uporabite za kakršen koli drug namen kot za enako ali podobno informativno uporabo, kot so jo imeli v mislih prvotni avtorji tega predstavnostnega gradiva Wikimedijine zbirke v skladu z določeno shemo izdajanja dovoljenj. Razen, če je drugače rečeno, Wikimedijina zbirka in spletišča Wikimedie ne podpirajo in niso povezani z imetniki tovrstnih pravic, zato Wikimedijina zbirka ne more podeliti nobenih pravic za uporabo zaščitenega gradiva. Tovrstno ali podobno nematerialno lastnino uporabljate na lastno odgovornost.

Vedite, da tukaj objavljeni podatki morda kršijo zakone vaše države ali jurisdikcije, iz katere dostopate do njih. Wikimedijina zbirka ne promovira kršitve zakonov, vendar pa je zaradi hranjenja teh podatkov na strežniku v zvezni državi Floridi v Združenih državah Amerike zavarovana z vsemi zaščitami, ki jih je deležna v skladu s prvim amandmajem ustave Združenih držav Amerike in načeli Splošne deklaracije človekovih pravic Združenih narodov.

Zakoni v vaši državi morda ne priznavajo tako široke zaščite svobode izražanja kot zakoni v Združenih državah Amerike ali načela Listine Združenih narodov, zato Wikimedijina zbirka ne more biti odgovorna za morebitno kršitev tovrstnih zakonov, če objavite povezavo nanjo ali tu shranjene podatke uporabite na kakršen koli način.

Wikimedijina zbirka ni enotno recenzirana. Čeprav njeni uporabniki lahko popravijo napake ali odstranijo napačne trditve, to ni njihova pravna dolžnost, zato so podatki tukaj objavljeni brez jamstva primernosti za kakršen koli namen ali kakršno koli uporabo.

Proti Wikimedijini zbirki ni mogoče uveljavljati nikakršnih posledičnih škod, saj gre za prostovoljno skupnost oseb, ki jo prosto razvijajo z namenom ustvariti odprte spletne izobraževalne, kulturne in informacijske vire. Ti podatki so vam na razpolago zastonj, glede njihove uporabe in spreminjanja pa razen licence Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported (licenca Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji Originalna) in Licence GNU za rabo proste dokumentacije (ali podobnih licenc v primeru datotek), ni nobenega dogovora ali soglasja. Prav tako ni nihče, povezan z Wikimedijino zbirko, odgovoren v primeru, da kdo spremeni, uredi, predrugači ali odstrani podatke, ki ste jih objavili na Wikimedijini zbirki ali na njenih sorodnih projektih.

Hvala, ker ste si vzeli čas, da ste prebrali to stran. Pri uporabi Wikimedijine zbirke vam želimo prijetno izkušnjo.