Commons:Корисници со геокод

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Geocode Users and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Geocode Users and have to be approved by a translation administrator.

Shortcut: COM:GU

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Türkçe • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎svenska • ‎македонски • ‎русский • ‎українська • ‎العربية • ‎پښتو • ‎日本語
Erioll world.svg

Кажете ни каде приближно живеете. Вака Ризницата ќе знае кои молби за слики и снимки да ви ги упатува вам.

Моја местоположба

Стиснете на „Означи место“, па на картата довлечете го бележникот (знаменце во горниот лев агол) до местото кајшто приближно се наоѓање. Потоа прекопирајте го долуприкажаниот код во вашата корисничка страница.

Често поставувани прашања

Што ќе прави Ризницата со оваа информација?
Кога знаеме дека имаме доброволци што можат да прават слики и снимки, ние ќе се сообразиме во молбите и ќе ги упатуваме точно таму кајшто треба. Кога ќе се утврди дека некоја статија на Википедија нема слика, корисниците што живеат во тоа подрачје ќе добијат молба да направат.
А приватноста?
Ставањето геокод за местоположба е сосем доброволно. Многу корисници веќе наведуваат каде живеат (земја, град). Не се бара голема прецизност. Погл. следното прашање.
Колку да бидам прецизен во местоположбата?
Онолку колку што вам ви е удобно. Прецизноста зависи од тоа колку далеку сте спремни да одите за да исполните некоја молба. Положбата што ќе ја укажете треба да биде во рамките на подрачјето што ви е лесно достапно.


Поврзано