Commons:Geographicus/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
This project page in other languages:

Примери 1730 Homann Map of Scandinavia, Norway, Sweden, Denmark, Finland and the Baltics - Geographicus - Scandinavia-homann-1730.jpg 1862 Johnson Map of Spain and Portugal - Geographicus - SpainPortugal-j-62.jpg 1730 Stoopendaal Map of the World in two Hemispheres - Geographicus - WereltCaert-stoopendaal-1730.jpg 1795 D'Anville Wall Map of South America - Geographicus - SouthAmerica-laruiewhittle-1794.jpg 1807 Bridges Map of New York City (1871 reissue) - Geographicus - NewYork-bridges-1871.jpg


Сите слики (2.185)

Geographicus Rare Antique Maps (мак. Ретки и стари карти „Географикус“) е старинарница посветена на ретка картографија и историски карти од XV до XIX век. Голем дел од нивниот инвентар на автентични стари карти е поставен на нивното мрежно место. Во март 2011 „Географикус“ ни ја подарија нивната збирка на дигитално отсликани карти (над 2000).

Како да помогнете[edit]

Категоризација[edit]

При подигањето, сликите се ставаат во „Category:Maps from Geographicus to be categorized“. Можете да помогнете заменувајќи ја оваа привремена категорија со релевантни вистински категории. Веројатно ќе имате потреба од помагалото HotCat за лесна и брза категоризација.

Заведување на картографите[edit]

Секоја слика има врска до нејзиниот фотограф на мрежното место на „Географикус“. Ова треба да се замени со:

  • Името на картографот или шаблон за творец
  • Категорија посветена на картографот (кај некои).

Ова може да се направи на страницата „User:Multichill/Geographicus/cartographers

Поврзано[edit]