Commons:Journal/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

বাংলা | English | español | français Nederlands | +/−

Pen
Commons logo
De Commons Journal

• maandag 24 april 2017

Welkom bij De Commons Journal! Dit project is gestart vanwege de behoefte aan een nieuwsbrief voor gebruikers. Als je een nieuw artikel wilt schrijven of een belangrijke discussie wilt starten, maak dan een nieuwe subpagina en voeg die daarna in op De Commons Journal.Nuvola apps bell.png Juni[edit]

Nuvola apps kuser.svg Nieuw bestandsformaat toegestaan: DjVu[edit]

24/06/06: Het bestandsformaat DjVU is nu toegestaan. Dit bestandsformaat is vooral bruikbaar voor WikiSource. Het kan beter omgaan met gescande documenten dan PDF en net als bij PDF wordt er geen thumbnail gemaakt. (-->lees de aankondiging)

Nuvola apps kcmpartitions.png Journal in het menu[edit]

24/06/06 Wil jij een link naar De Commons Journal in het menu? (--> overleg en stemming)

Nuvola apps ksirc.png Nieuwe richtlijn over afgeleide werken (Derivative works)[edit]

22/06/06 Op Commons:Derivative works zijn verhitte discussies over Pokemonspeelgoed, Star Wars action figures en poppen van The Simpsons gebruikt om een FAQ te maken over afgeleide werken. Opmerkingen zijn welkom. Voor input van juridische experts is gewenst.

Crystal package system.png Bot voor 'hernoemen' van categorieën en verwelkomen van gebruikers[edit]

20/06/06: Orgullobot is een erg handige bot voor verschillende taken. Een ervan is het hernoemen van categorieën. Als er een grote categorie te hernoemen is, bv. Chinese history naar History of China, dan kan je vragen Orgullobot om dat voor je te doen op User:Orgullobot/commands. De bot verwelkomt ook automatisch alle nieuwe gebruikers met ten minste één bewerking of upload. Je kunt de beheerders van Commons helpen door hun bijdragen te controleren op User:Orgullobot/Welcome log, hun fouten corrigeren en daarna hun naam van de lijst verwijderen. Dit is een erg zinvolle taak omdat er zowel fouten worden geconstateerd als ook nieuwe gebruikers direct in het proces betrokken worden. Help dus vooral mee. Zelfs een gebruikers per dag behandelen helpt!

Nuvola apps kuser.svg Wallpapers van Wikianen[edit]

20/06/06: Pfctdayelise is afbeeldingen aan het verzamelen die gemaakt zijn door Wikianen en die kunnen dienen als wallpaper voor grafische computeromgevingen als Microsoft Windows en X Windows. Ze is op zoek naar voorstellen voor bruikbare afbeeldingen en vrijwilligers die de wallpapers willen testen op verschillende resoluties. (--> meer...)

Icon tools.svg Verwijderde bestanden terugplaatsen[edit]

16/06/06: Vanaf heden is het mogelijk voor beheerders om verwijderde afbeeldingen terug te plaatsen. (--> Lees de aankondiging of meer over bugs)

Nuvola apps ksirc.png Achterstand verwijdernominaties[edit]

09/06/06: Is is discussie op de commons-l mailinglijst over manieren waarop het zeer grote aantal bestanden dat op nuweg staat verwerkt kan worden. Er worden nieuwe instrumenten ontwikkeld en een aantal mensen belooft meer bestanden te verwijderen. (--> meer...)

Nuvola apps ksirc.png Journal: een meertalig project[edit]

11/06/06: De Commons Journal is pas net opgericht en we hebben het direct over de mogelijkheid van een meertalig project. Hoe denk je over maar één Commons Journal? Of over een centraal project? Of meerdere Journals in meerdere talen (--> meer... - in het Engels))

Nuvola apps kuser.svg De Commons Journal is gestart![edit]

11/06/06: Na de eerste en een tweede discussie doet het me veel plezier om je De Commons Journal voor te stellen, een plaats die het belangrijke nieuws over Wikipedia Commons bevat. --ßøuñçêY2K 17:45, 11 June 2006 (UTC) (--> discussie hier... - in het Engels))Afbeeldingen+/-
Vista-keditbookmarks.png Featured Pictures - bekijken
Nuvola apps digikam.png Kandidaten - stemmen
Nuvola apps kolourpaint.png Afbeeldingen van de dag - kiezen
Logboek oude stemmenType aankondiging+/−
Newspaper Cover.svg Artikel - gebruikersvoorstellen
Nuvola apps kgpg.png Beheerders - verkiezingen en resultaten
Crystal package system.png Bot - verzoeken en discussie
Nuvola apps kuser.svg Gemeenschap - events for users
Nuvola apps ksirc.png Discussie - algemene discussies
Nuvola apps kcmpartitions.pngPoll - begint en eindigt
Icon tools.svg Fixen - nieuws, bugs en oplossingen
Nuvola apps khelpcenter.png Hulp - gebruikers die hulp nodig hebben
Hoe te gebruiken