Commons:Kahvihuone

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search


Osallistujaportaali
Tervetuloa
NeuvontaKahvihuone
tekijänoikeusehdotuksettechnical
Ylläpitäjien ilmoitustaulu
vandalismikäyttäjien ongelmatestot ja suojaukset
Shortcut
COM:KH
Kahvihuone muilla kielillä:

Tervetuloa Wikimedia Commonsin suomenkieliseen kahvihuoneeseen
Kahvin nauttimista palestiinalaisessa kahvilassa

Tällä sivulla keskustellaan Wikimedia Commonsista. Usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy täältä. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja uudet kysymykset on helppo havaita.

Ole hyvä ja allekirjoita aina kommenttisi ja kysymyksesi. Allekirjoittaminen tapahtuu kirjoittamalla neljä tildeä ~~~~ tai painamalla muokkausruudun yläreunassa olevaa allekirjoitus-nappulaa.

Englanninkielinen keskustelu kannattaa ohjata sivulle Village pump. Vanhoja Kahvihuoneen keskusteluja voit katsoa täällä. Pohjoismaita koskevissa asioissa kannattaa joskus kysellä myös esimerkiksi sivuilla Bybrunnen (ruotsi), Tinget (norja) ja Landsbybrønden (tanska), joissa kaikissa voi käyttää kysymyksissään ruotsia ja tarvittaessa englantia.


Wiki of functions naming contest[edit]

20:53, 29 September 2020 (UTC)

Call for feedback about Wikimedia Foundation Bylaws changes and Board candidate rubric[edit]

Hello. Apologies if you are not reading this message in your native language. Please help translate to your language.

Today the Wikimedia Foundation Board of Trustees starts two calls for feedback. One is about changes to the Bylaws mainly to increase the Board size from 10 to 16 members. The other one is about a trustee candidate rubric to introduce new, more effective ways to evaluate new Board candidates. The Board welcomes your comments through 26 October. For more details, check the full announcement.

Thank you! Qgil-WMF (talk) 17:09, 7 October 2020 (UTC)

Important: maintenance operation on October 27[edit]

-- Trizek (WMF) (talk) 17:10, 21 October 2020 (UTC)

Mikähän tämä poistopyyntö on?[edit]

Deletion reques: [1] Suomessa arkkitehtuuri on sallittu kuvauskohde mutta en osaa selittää tätä englanniksi, joten voisiko joku auttaa. Talo on ollut paikallaan vuosikymmeniä, ja jos joku siihen maalaa kuvia, ei se muutu kielletyksi kohteeksi. --Abc10 (talk) 16:09, 25 October 2020 (UTC)

@Abc10: Tuo seinämaalaus voi kyllä täyttääkin teoskynnyksen. Siinä tapauksessa sen kuvia ei tosiaan voisi jaella kuin sitaattioikeudella mikä ei Commonsissa kelpaa. Rakennusta itsessään saisi kuvata, mutta tuo maalaus tulee väistämättä mukaan. MKFI (talk) 16:17, 25 October 2020 (UTC)
Tarkoitatko että jos seinässä on muraali, talon kuvaa ei voi tallentaa Commonsiin? Talo on ollut paikallaan vuosikymmenet ennen muraalia, ja olisi outoa, jos hauska projekti aiheuttaa sen että ei voisi enää julkaista vapaasti. --Abc10 (talk) 11:38, 26 October 2020 (UTC)
Vastaavanlaisia on tallennettu Wikipediaan sitaattioikeudella: fi:Tiedosto:Muistot unelmien.JPG, fi:Tiedosto:Jukka Hakanen Hameentie 128 muraali 2015.jpg. -kyykaarme (talk) 17:03, 26 October 2020 (UTC)
Kyllä se sitä tarkoittaa, jos muraali on kuvan pääaihe. Harmillista se on. Patsasprojektissa on muraalit tosiaan tallennettu fi-Wikiin käytettäväksi sitaattioikeudella. Täällä Commonsissa käydään samansuuntaista keskustelua myös muualla Commons:Deletion requests/File:Graffiti-Kannelmaki-2018.jpg. Jos muraali on tallennettu patsasluetteloihin ja olen huomannut poistoehdotuksen, olen siirtänyt valokuvan fi-wikiin, ettei se katoa. Tuossa Kannelmäen tapauksessa talossa on kolme muuta julkisivua, joissa ei ole muraalia: ne voi kuvata vapaasti ja tallentaa Commonsiin. Salon viljasiilon voi kuvata kaukaa, jolloin muraali ei ole pääaihe. Onkohan siilo ympärimaalattu? -- Olen itsekin joskus kuvannut rakennusta kuvatessa epähuomiossa graffiteja/muraaleja (joiden tekijää en tiedä eli voi olla maailmanluokan tähti tai sitten ei). Kyseinen muraali on sittemmin poistunut. Jos muraalitaiteilija on wikimerkittävä, niin hänestä voi tehdä artikkelin ja siihenhän voi sitten tallennella sitaattioikeudella kuvia.--Htm (talk) 02:29, 27 October 2020 (UTC)

Wiki of functions naming contest - Round 2[edit]

22:10, 5 November 2020 (UTC)

Nimenvaihtopyyntö[edit]

Rostock Grab Adolf Willebrandt.jpg-niminen kuva on väärällä nimellä. Henkilön nimi on Adolf Wilbrandt, yleensä vielä Adolf von Wilbrandt, mutta kunhan edes sukunimi korjattaisiin oikeaksi. --Abc10 (talk) 14:49, 16 November 2020 (UTC)

Hei! Voit tehdä nimenmuutospyynnön käyttämällä {{Rename}}-mallinetta. Ystävällisin terveisin, ––Apalsola tc 15:15, 16 November 2020 (UTC)
Tiedän kyllä, mutta juuri nyt en voi. --Abc10 (talk) 20:29, 16 November 2020 (UTC)
Muutettu, uusi nimi: File:Rostock Grab Adolf Wilbrandt.jpg. MKFI (talk) 06:55, 17 November 2020 (UTC)
Tackar. --Abc10 (talk) 08:37, 17 November 2020 (UTC)

Community Wishlist Survey 2021[edit]

SGrabarczuk (WMF)

18:11, 20 November 2020 (UTC)

Wikidata descriptions changes to be included more often in Recent Changes and Watchlist[edit]