Commons:Kocsmafal

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Kocsmafal más nyelveken:

English | 🌐

Kocsmafal – Commons magyarul

Főlap   |   Hírek +   |   Kezdőknek +   |   Javaslatok +   |   Műszaki +   |   Helyesírási +   |   Képek +   |   Jogi +   |   Egyéb +


Kategóriajav. +   |   Szavazás   |   Szav. javaslatok   |   Véleménykérés   |   Enwiki, magyar üzenő +   |   Commons, magyar KF


Wikiforrás   |   Wikikönyvek   |   Wikidézet   |   Wikiszótár   |   Wikihírek   |   Wikifajok

A Commons magyar kocsmafala a Commonson szorgoskodó szerkesztők összefogására és problémáikban való segítségre szolgál. Amennyiben nem jön kellő időben válasz, érdemes a huwiki képekkel foglalkozó kocsmafalára ellátogatni!
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új téma indítása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Rövidítés:
Commons KF

Contents

Hungarian speaker needed[edit]

Az összes kép, amit kedves Magog the Ogre törlésre jelölt az én képem, a Zichyújfalu Község Facebook profilra is én töltöttem fel őket! Mivel nem tudok angolul, ezért ajánlom a Google Fordítót

All the images dear Magog the Ogre selected for deletion are my own images, I too uploaded them to the Facebook profil of Zichyújfalu Község. I don't speak English, please use Google Translate.

"my own images" - it's clear that he created them. Nettpic (talk) 13:02, 2 November 2014 (UTC)

Nem szerencsés egy egy évvel ezelőtti hozzászólásba rejteni a kérdésedet, mert valaki vagy rátalál, vagy nem, illetve praktikus egyből leírni, hogy hol és mi a probléma, különben kevesen veszik a fáradságot, hogy kutatást végezzenek vagy kitalálják a gondolataidat. Feltételezem, hogy ezzel a képpel kapcsolatban írtad ezt: File:Csordás Ilona.jpg. Az első és legfontosabb kérdés, hogy ki készítette a képet? Samat (talk) 14:41, 2 November 2014 (UTC)


Meta RfCs on two new global groups[edit]

Hello all,

There are currently requests for comment open on meta to create two new global groups. The first is a group for members of the OTRS permissions queue, which would grant them autopatrolled rights on all wikis except those who opt-out. That proposal can be found at m:Requests for comment/Creation of a global OTRS-permissions user group. The second is a group for Wikimedia Commons admins and OTRS agents to view deleted file pages through the 'viewdeletedfile' right on all wikis except those who opt-out. The second proposal can be found at m:Requests for comment/Global file deletion review.

We would like to hear what you think on both proposals. Both are in English; if you wanted to translate them into your native language that would also be appreciated.

It is possible for individual projects to opt-out, so that users in those groups do not have any additional rights on those projects. To do this please start a local discussion, and if there is consensus you can request to opt-out of either or both at m:Stewards' noticeboard.

Thanks and regards, Ajraddatz (talk) 18:04, 26 October 2014 (UTC)

Nem tudok bejelentkezni a Commonsba - Can't login to commons[edit]

I created wikipedia user nett. (It is converted to Nett. WTF?) I could not login to commons. In commons I could not create user nett. I created user nettpic. (It is convertd to Nettpic.) So: with Nettpic I can login to commons and wikipedia, and with nett or Nett I can't login to commons but can login to wikipedia. I want to upload images with user nett (or Nett, I don't care). Note: nett and nettpic has te same email address registered.

A nett júzert a wikipédiában készítettem, de nem tudok vele belépni a commonsba. A commons nem engedett ilyen júzert csinálni. A commonsban készített nettpic júcerrel mindenhova be tudok lépni. A nett júzerrel hogyan tudnék képeket feltölteni? Kényelmetlen a váltogatás. Megj.: a két júzerhez ugyanaz a emil cím van rendelve.

Nettpic (talk) 13:13, 2 November 2014 (UTC)

A szerkesztőnevek mindig nagybetűvel kezdődnek, ez műszaki adottság (de megjeleníteni meg lehet kisbetűvel is, ha majd szeretnéd). A Nett nevű fiók nincs csatolva az egységes bejelentkezéshez. Ez azt jelenti, hogy minden egyes projekt külön-külön kezeli ezt az azonosítót, külön kell regisztrálnod. A helyzetet nehezíti, hogy ezzel az azonosítóval már több projektben regisztráltak, szerkesztettek. Ha ezek nem mindegyikét te hoztad létre (pl. a Commonsban is van ilyen nevű regisztrált fiók), akkor ez okozhat némi problémát, de (idővel) megoldható. Viszont ehhez (és a bejlenetkezéssel kapcsolatos problémák nagy részének megoldásához) látogasd meg a https://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91i_fi%C3%B3kok_egyes%C3%ADt%C3%A9se oldalt a huwikin, ahol biztosan a tiéd az azonosító, és csatold a fiókot az egységes bejelentkezés rendszeréhez, valamint csatold hozzá azokat a jelenleg különálló fiókokat, melyeket te hoztál létre. Szólj, ha ezzel készen vagy, vagy kérdésed lenne. Samat (talk) 14:37, 2 November 2014 (UTC)

Ez nagyon nem vilagos. Ha mar foglalt mashol a nevem, akkor mit erek el ezzel?

Egyebkent proba cseresznye alapon megprobaltam, ezt kaptam Nett felhasznalokent: A fiókhoz tartozó saját wikiben (lent látható) más a jelszavad, mint amit megadtál. Kérlek add meg a saját wikidhez tartozó jelszót.

Mi a kovetkezo teendo? Hogyan tudok olyan nevet valasztani, amit sehol mas nem valasztott meg, es hogyan tudom lefoglalni, hogy sehol mas ne tudja kesobb? Nettpic (talk) 17:38, 2 November 2014 (UTC)


Pfff, hat nem tudom. Csinaltam a commonson egy Nettt felhasznalot. bementem az egysegesitesi oldalra, ezt kaptam: A(z) „Nettt” nevű felhasználói fiókok automatikusan csatolva lettek az egységesített felhasználói fiókhoz:

  * commons.wikimedia.org
  * hu.wikipedia.org
  * login.wikimedia.org

Ugyes vagyok? Bar gozom sincs, a fenti mit jelent.

Mit tudok tenni, hogy a Nettt nevet ne tudja mas lefoglalni sehol? Mondjuk egyszer a finn wikipediat akarom szerkeszteni, maskor a zulut, nem akarok majd falnak csapodni.

Nettt (talk) 17:46, 2 November 2014 (UTC)

Ügyes vagy :) A fenti éppen azt jelenti, amit szeretnél: ha a fiókod globális fiók, akkor bármelyik Wikimédia-wikit látogatod meg, nem kell külön regisztrálnod, bejelentkezned, és más nem is tudja regisztrálni ezt a nevet sehol. A kérdés viszont az, hogy mit szeretnél kezdeni a másik két fiókoddal… vagy hogy milyen néven szeretnél ezután szerkeszteni, közreműködni. Samat (talk) 17:55, 2 November 2014 (UTC)

Bug – torolve Nettt (talk) 18:41, 2 November 2014 (UTC)

Ha ez ilyen szépen rendeződött, válaszolhatnál a fentebbi kérdésedre feltett kérdésre. Samat (talk) 18:50, 2 November 2014 (UTC)

Nett szeretnek lenni, de ha jol ertem, ez nem lehetseges globalisan, osszeakadok mar letezo mas Nett-ekkel, foleg aki a commonsban van. Kovetkezo legjobb valasztas a Nettt, ennel maradnek. Ha a Nett es Nettpic ebbe beleintegralhato igy utolag, akkor jo, ha nem, ugyis jo. Mindenesetre nem hasznalom tobbett oket. Nettt (talk) 19:13, 2 November 2014 (UTC)

Elvileg lehetséges lenne a Nett név használata is, legalábbis hosszabb távon, mert éppen most zajlik az azonosítókkal kapcsolatos rendezés, de ha neked mindegy, akkor így valóban egyszerűbb. Viszont elnézést, hogy félreérthető voltam: legutóbii kérdésem a másik szakaszban, az általad feltöltött képpel volt kapcsolatos. Samat (talk) 19:26, 2 November 2014 (UTC)

Mi a kulonbseg a kotojel "-" es a kotojel "–" kozott?[edit]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Neil_Armstrong oldalon van ket zold hivatkozas. Az X-15 es az Apollo-11. Szerkesztettem, es a hosszu kotojel helyere ASCII kotojelet tettem. Valami rosszat csinaltam ezzel? Miert? — Preceding unsigned comment added by Nettt (talk • contribs)

Két külön karakter, két külön jelentéssel és használati körrel, lásd a hu:kötőjel és hu:nagykötőjel cikkeket. Ebben az értelemben igen, valószínűleg igen, bár nem mélyedtem el különösen abban, itt mi is lenne a helyes használat. (Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásaidat, és a magyar Wikipédiával kapcsolatos kérdésedet érdemesebb ott feltenni, lásd hu:Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek).) Samat (talk) 19:32, 2 November 2014 (UTC)

Mind a kettőbe nagykötőjel kell, alt 0150. Bináris (talk) 20:02, 2 November 2014 (UTC)

UploadWizard mérethatár (javaslat)[edit]

Yes check.svg Resolved

Üdv! Aki jártas ilyen dolgokban, esetleg tudna szólni a fejlesztőknek, hogy Special:UploadWizard-os feltöltésnél is legyen vagy egy figyelmeztetés, hogy "Maximális fájlméret: 1 000 MB (a számítógépeden kiválasztott fájl)" (ahogy a Special:Upload-nál), vagy pedig jelenjen meg valami, ami jelzi, hogy ezért nem megy fel a feltöltendő kép, vagyis hogy több, mint a megengedett 1 000 MB... mert ha nem javasolja nekem is valaki, hogy próbáljam a hagyományossal feltölteni, nem jövök rá, mi a baja... Fauvirt (talk) 14:52, 4 February 2015 (UTC)

Tévedtem, nem azért nem engedi a feltöltést a Wizard... (elnéztem, sajnos nem tudom mi a gond :o(( ) Fauvirt (talk) 15:41, 4 February 2015 (UTC)

Biztosan 1000 MB-ot akartál írni? Az igen nagy lenne, te február 4-én legfeljebb 13 MB-os képeket töltöttél fel. Milyen hibajelenséget tapasztalsz? --BáthoryPéter (talk) 17:53, 6 February 2015 (UTC)

Erre tegnap én is rá akartam kérdezni, mert az 1 GB az egy nagyobb videó lehet leginkább, kép nem túl valószínűen. Samat (talk) 19:34, 6 February 2015 (UTC)

Az elnézés pont a méretre vonatkozott. Hibajelentés nem volt: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Upload-error.png csak nem jelent meg a tovább gomb. Ennyi. Fauvirt (talk) 23:18, 6 February 2015 (UTC)

MediaWiki hiba volt, a legutóbbi Tech Newsban is írták: UploadWizard was broken on February 4 because of the revert of MediaWiki. --BáthoryPéter (talk) 21:17, 9 February 2015 (UTC)

Milyen jó, hogy valaki olvassa a híreket :) Samat (talk) 21:22, 9 February 2015 (UTC)

Face-smile.svg én is köszönöm! Fauvirt (talk) 11:15, 10 February 2015 (UTC)

Wikidata-Commons kapcsolat[edit]

Felmerült egy olyan probléma a hu:Wikipédia:Wikidata-segítségkérés#Egyéb oldalakon lévő kapcsolt lapok szakaszban, hogy az egyéb lapokhoz sokan a commons kategóriáit írják be. A Fehér somon keresztül jól látható, hogy ez kavarodást tud okozni. A kérdés, hogy ha a commonson átirányítás történik a galéria-lapról a kategóriára, akkor a sima galérialap linkelhető-e a wikidatában és az megjeleníti-e (és ez lenne a lényeg) az "interwikiet" a commonson? Ugyanis főleg személyeknél kérdés, hogy a nyelvi wikikben születik-e kategória a névvel - legtöbb esetben nem - akkor pedig nincs mivel összekapcsolni a commonson a Wikipédia-lapokat. Engem személy szerint nem zavar annyira, mert a commonsot nem arra használom, hogy eltaláljak a wikipédia lapokra, hanem fordítva, de végül is nem kizárt, hogy más (pl. nem szerkesztő böngészők) viszont de... Esetleg ha nincs rá "kész" válasz, föl tudná valaki vetni angol plénum előtt? Fauvirt (talk) 11:58, 11 February 2015 (UTC)

SUL finalization update[edit]

Hi all, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 19:46, 13 March 2015 (UTC)

Magyar nyelvű összefoglaló a huwikin. --Tacsipacsi (talk) 00:23, 14 March 2015 (UTC)

Category:Songwriters from Hungary[edit]

Sziasztok! A Songwriters from Hungary kategóriának mi a magyar megfelelője? A hu:Kategória:Magyar dalszerzők vagy hu:Kategória:Magyar dalszövegírók?--Szenti Tamás (talk) 18:50, 4 April 2015 (UTC)

@Szenti Tamás: Országh–Magay nagyszótár (1. kiadás, 1998) szerint: „songwriter fn dalköltő, dalszerző” (1419. o.). Tehát az előbbi. --Tacsipacsi (talk) 19:23, 4 April 2015 (UTC)

Köszönöm!--Szenti Tamás (talk) 20:13, 9 April 2015 (UTC)

Stewards confirmation rules[edit]

Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 16:12, 10 April 2015 (UTC)

kategóriák interwikijei[edit]

Sziasztok! Szükség van-e még a kategóriák interwikijeit (nyelvi változatokat) kézzel begépelni, ill. a régebben begépelteket megőrizni? Sokszor találkozom ezzel a megoldással, de a Wikidatával ez szerintem elavulttá vált.--Szenti Tamás (talk) 11:51, 13 April 2015 (UTC)

Attól függ. Ez mindig dilemmát okoz, hogy általában a Wikipédián csak szócikk van, a Commonson csak kategória. Ilyenkor nem egységes az álláspont, hogy összekössük-e őket. Még bonyolultabb, ha van galéria is: ilyenkor értelemszerűen a galériát kötjük össze a Wikidatán a szócikkel, de a kategóriában interwiki nélkül ilyenkor legfeljebb néhány link marad a más nyelvű kategóriákra, minden témában több nyelven van szócikk, mint kategória. Összefoglalva: ahol a Wikidata linkel a megfelelő cikkre, ott ki lehet venni, de egy élő linket ne hagyjunk elveszni. --Tacsipacsi (talk) 17:07, 13 April 2015 (UTC)
Köszi! (Csak kibicként, de kíváncsian vártam, mi lesz a megoldása a feladványnak :)) Samat (talk) 17:31, 13 April 2015 (UTC)
Köszi! Én csak szócikkekre irányító (ha a kategóriát szerkesztéshez megnyitom) látható (pl. Category:Lajos Kossuth) interwikikkel találkoztam eddig. Nyelvi kategóriára irányító ilyen megoldással nem. Tehát, ahol nem okoz fennakadást törölhetem őket?--Szenti Tamás (talk) 18:05, 13 April 2015 (UTC)
Igen, ha „nem okoz fennakadást” alatt azt érted, hogy marad továbbra is nyelvközi link (Kossuthnál, Madáchnál nem). (A kategória valóban ritka megoldás, talán csak a Wikidata létrejötte --Tacsipacsi (talk) 19:12, 13 April 2015 (UTC)
A Wikidatán egyébként be lehet állítani mind a Commonskategóriát, mind a Commonsgalleryt is egy laphoz kapcsolódóan. Ennek nem kellene megoldania a szócikk, commonskategória, commonsgaléria közötti átfedéseket?--Szenti Tamás (talk) 18:12, 13 April 2015 (UTC)
Kellene, de egyelőre nem tudok semmilyen technikai lehetőségről, csak erről a nyitott feladatról. --Tacsipacsi (talk) 19:12, 13 April 2015 (UTC)
Most, hogy át lett nevezve pl. a huwikin a Madách Imre szócikk hu:Madách Imre (író)ra a Commonskategóriájában megmaradtak az eredeti interwikik, amik felülírják a Wikidatás átirányítást, így csak átirányítás útján lehet eljutni a magyar szócikkhez a commonsból. Ez így rendben van? Ma már befejezem a kérdezősködést. :)--Szenti Tamás (talk) 18:28, 13 April 2015 (UTC)
Nem írnak felül semmit, ld. d:Special:ItemByTitle/commonswiki/Category:Imre Madách (vö. d:Special:ItemByTitle/commonswiki/Imre Madách) – nincs Wikidata-bejegyzés, ami megjelenhetne (ld. még az eggyel feljebbi válaszomat). Egyszerűen javítandó a hagyományos interwiki. --Tacsipacsi (talk) 19:12, 13 April 2015 (UTC)

Köszönöm a válaszokat! Ha nem is írják felül, azért azok dominálnak, azt tapasztalom.--Szenti Tamás (talk) 00:53, 14 April 2015 (UTC)

Nominations are being accepted for 2015 Wikimedia Foundation elections[edit]

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Wikimedia Foundation logo - vertical (2012-2016).svg

Greetings,

I am pleased to announce that nominations are now being accepted for the 2015 Wikimedia Foundation Elections. This year the Board and the FDC Staff are looking for a diverse set of candidates from regions and projects that are traditionally under-represented on the board and in the movement as well as candidates with experience in technology, product or finance. To this end they have published letters describing what they think is needed and, recognizing that those who know the community the best are the community themselves, the election committee is accepting nominations for community members you think should run and will reach out to those nominated to provide them with information about the job and the election process.

This year, elections are being held for the following roles:

Board of Trustees
The Board of Trustees is the decision-making body that is ultimately responsible for the long term sustainability of the Foundation, so we value wide input into its selection. There are three positions being filled. More information about this role can be found at the board elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC)
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions being filled. More information about this role can be found at the FDC elections page.

Funds Dissemination Committee (FDC) Ombud
The FDC Ombud receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled. More information about this role can be found at the FDC Ombudsperson elections page.

The candidacy submission phase lasts from 00:00 UTC April 20 to 23:59 UTC May 5 for the Board and from 00:00 UTCApril 20 to 23:59 UTC April 30 for the FDC and FDC Ombudsperson. This year, we are accepting both self-nominations and nominations of others. More information on this election and the nomination process can be found on the 2015 Wikimedia elections page on Meta-Wiki.

Please feel free to post a note about the election on your project's village pump. Any questions related to the election can be posted on the talk page on Meta, or sent to the election committee's mailing list, board-elections -at- wikimedia.org

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery on behalf of the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:03, 21 April 2015 (UTC) • TranslateGet help

Wikimedia Foundation Funds Dissemination Committee elections 2015[edit]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson. Questions and discussion with the candidates for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson will continue during the voting. Nominations for the Board of Trustees will be accepted until 23:59 UTC May 5.

The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions on the committee being filled.

The FDC Ombudsperson receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 3 to 23:59 UTC May 10. Click here to vote. Questions and discussion with the candidates will continue during that time. Click here to ask the FDC candidates a question. Click here to ask the FDC Ombudsperson candidates a question. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 FDC election page, the 2015 FDC Ombudsperson election page, and the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 03:45, 4 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

Wikimedia Foundation Board of Trustees elections 2015[edit]

Wikimedia Foundation logo - vertical (2012-2016).svg

This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.

Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.

The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.

The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.

On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee

Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • TranslateGet help

Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core[edit]

Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.

There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.

Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)

Category:Imre Révész (painter)[edit]

Sziasztok! Kell még rá a sablon? Több, mint 70 éve hunyt el. Tambo (talk) 08:07, 10 June 2015 (UTC)

Természetesen nem, levettem. --Tacsipacsi (talk) 08:14, 10 June 2015 (UTC)
Köszönöm! Tambo (talk) 08:28, 10 June 2015 (UTC)

@Tambo, Tacsipacsi: Igazából csak a jövő év január 1-jétől válnak közkinccsé a művei, mivel 1945-ben halt meg, szóval javaslom hogy várjunk addig a további művei feltöltésével. ({{közkincs-régi}}: „A hetvenéves védelmi időt a szerző halálát követő év első napjától […] kell számítani.”) Einstein2 (talk) 13:45, 3 September 2015 (UTC)

Hát ezt benéztem (az elméletet tudom, csak valahogy nem találtam el a dolgot). Visszavonva. --Tacsipacsi (talk) 21:55, 3 September 2015 (UTC)

HTTPS[edit]

22:01, 19 June 2015 (UTC)

Sablon:Az Aventinus nevezetességei[edit]

A következő sablonban szereplő szócikkekben (talán egy kivételével) az infoboxban egy kis katyvasz található. Pl. a Santi Bonifacio e Alessio-templomnál ez áll az infoboxban:

A Wikimédia Commons tartalmaz [[Commons:Category:Santi Bonifacio e Alessio (Rome)|Róma történelmi központja]] témájú médiaállományokat.

Mit lehetne tenni, hogy ne így nézzen ki? Talán az infobox címe (Róma történelmi központja) és a szócikk címe nem egyezik, ez lehet a gond? Kipróbáltam, hogy egyezzen a kettő, de ugyancsak ez a kavarodás jön ki. --Fmvh (talk) 22:31, 3 July 2015 (UTC)

Ha nem lenne link a címben, az segítene. De azt hiszem, hogy a jelenlegi helyzet olyan bonyolult, hogy egyszerűbb egy wikicommons = - paramétert adni az infoboxnak és elhelyezni alatta egy sima commonskat sablont. --Tacsipacsi (talk) 22:40, 4 July 2015 (UTC)
Igen, működik, köszönöm. Cserélem a többit is.--Fmvh (talk) 07:31, 15 July 2015 (UTC)

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images[edit]

The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (talk) 05:08, 24 July 2015 (UTC)

What does a Healthy Community look like to you?[edit]

Community Health Cover art News portal.png

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?[edit]

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information[edit]


Happy editing!

MediaWiki message delivery (talk) 23:43, 31 July 2015 (UTC)

How can we improve Wikimedia grants to support you better?[edit]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Hello,

The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:

Feedback is welcome in any language.

With thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 00:09, 19 August 2015 (UTC)

Introducing the Wikimedia public policy site[edit]

Hi all,

We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.

Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/

Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.

Thanks,

Yana and Stephen (Talk) 18:13, 2 September 2015 (UTC)

(Sent with the Global message delivery system)

Open call for Individual Engagement Grants[edit]

My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.

Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

Thanks,

I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 20:53, 4 September 2015 (UTC)

(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.

Only one week left for Individual Engagement Grant proposals![edit]

(Apologies for using English below, please help translate if you are able.)

There is still one week left to submit Individual Engagement Grant (IEG) proposals before the September 29th deadline. If you have ideas for new tools, community-building processes, and other experimental projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF), Community Resources 21:01, 22 September 2015 (UTC)

Reimagining WMF grants report[edit]

(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)

Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.

Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.

With thanks, I JethroBT (WMF) 16:56, 28 September 2015 (UTC)

Damjanich Jánosné vs. Nagysándor József özvegye[edit]

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. A magyar wikin jelezték erről a képről, hogy nem Damjanichnét ábrázolja; és valóban, a képen Schmidt Emma látható, Nagysándor József özvegye, a képet Barabás Miklós festette, ahogyan ezen a képen is látható. Az első kép a mult-kor.hu portálról származik, ezt jelzi is a képfájl leírása, azonban a mult-kor.hu portálon is helytelenül jelenik meg, hiszen ott olvasható, hogy Damjanich Jánosné látható a képen. Még az előtt kértem ennek a hibás leírású képnek az átnevezését, mielőtt tudomást szereztem volna arról, hogy a másik, a helyes információkkal rendelkező kép is létezik a Commonson. Ezt követően elgondolkodtam, hogy lehet, hogy inkább töröltetni kellene az első képet?: hiszen az átnevezéssel sem oldódik meg a probléma, hiszen a kép forrása mult-kor.hu, ahol továbbra is Damjanich Jánosnét vélik a képen látni. Lehet, hogy törlésre kellene jelölni a képet? Ilyent még nem csináltam a Commonson, így ha valóban az a jobb megoldás, hogy törlésre kell jelölni, akkor szeretnék megkérni valakit, hogy segítsen nekem ebben, illetve, hogy mire kell figyelnem a törlésre jelölésnél itt, a Commonson. Köszönettel: --Sphenodon (talk) 11:47, 6 October 2015 (UTC)

Mint duplikátum, törlésre jelöltem. --Rlevente (talk) 11:54, 6 October 2015 (UTC)

Köszönöm szépen! --Sphenodon (talk) 12:01, 6 October 2015 (UTC)

Community Wishlist Survey[edit]

Community Tech Team via MediaWiki message delivery (talk) 21:57, 9 November 2015 (UTC)

Wikimania 2016 scholarships ambassadors needed[edit]

Hello! Wikimania 2016 scholarships will soon be open; by the end of the week we'll form the committee and we need your help, see Scholarship committee for details.

If you want to carefully review nearly a thousand applications in January, you might be a perfect committee member. Otherwise, you can volunteer as "ambassador": you will observe all the committee activities, ensure that people from your language or project manage to apply for a scholarship, translate scholarship applications written in your language to English and so on. Ambassadors are allowed to ask for a scholarship, unlike committee members.

Wikimania 2016 scholarships subteam 10:47, 10 November 2015 (UTC)

Your input requested on the proposed #FreeBassel banner campaign[edit]

This is a message regarding the proposed 2015 Free Bassel banner. Translations are available.

Hi everyone,

This is to inform all Wikimedia contributors that a straw poll seeking your involvement has just been started on Meta-Wiki.

As some of your might be aware, a small group of Wikimedia volunteers have proposed a banner campaign informing Wikipedia readers about the urgent situation of our fellow Wikipedian, open source software developer and Creative Commons activist, Bassel Khartabil. An exemplary banner and an explanatory page have now been prepared, and translated into about half a dozen languages by volunteer translators.

We are seeking your involvement to decide if the global Wikimedia community approves starting a banner campaign asking Wikipedia readers to call on the Syrian government to release Bassel from prison. We understand that a campaign like this would be unprecedented in Wikipedia's history, which is why we're seeking the widest possible consensus among the community.

Given Bassel's urgent situation and the resulting tight schedule, we ask everyone to get involved with the poll and the discussion to the widest possible extent, and to promote it among your communities as soon as possible.

(Apologies for writing in English; please kindly translate this message into your own language.)

Thank you for your participation!

Posted by the MediaWiki message delivery 21:47, 25 November 2015 (UTC) • TranslateGet help

Community Wishlist Survey[edit]

MediaWiki message delivery (talk) 14:38, 1 December 2015 (UTC)

Get involved in Wikipedia 15![edit]

This is a message from the Wikimedia Foundation. Translations are available.

International-Space-Station wordmark blue.svg

As many of you know, January 15 is Wikipedia’s 15th Birthday!

People around the world are getting involved in the celebration and have started adding their events on Meta Page. While we are celebrating Wikipedia's birthday, we hope that all projects and affiliates will be able to utilize this celebration to raise awareness of our community's efforts.

Haven’t started planning? Don’t worry, there’s lots of ways to get involved. Here are some ideas:

Everything is linked on the Wikipedia 15 Meta page. You’ll find a set of ten data visualization works that you can show at your events, and a list of all the Wikipedia 15 logos that community members have already designed.

If you have any questions, please contact Zachary McCune or Joe Sutherland.

Thanks and Happy nearly Wikipedia 15!
-The Wikimedia Foundation Communications team

Posted by the MediaWiki message delivery, 20:58, 18 December 2015 (UTC) • Please help translate to your languageHelp center

csóka madár[edit]

szia! A csóka madár cikkét írom, de sajnos a négy alfajról nincs rendes kép. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a commons kocsmafalán angolul is leírhassam. Sajnos nem tudok jól angolul. Szajci pošta 17:23, 5 January 2016 (UTC)

2016 WMF Strategy consultation[edit]

Please help translate to your language

Hello, all.

The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)

Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.

Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)

If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.

I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (talk) 19:06, 18 January 2016 (UTC)

Fortepan[edit]

Feltöltöttem két képet: File:Hungarian Bofors 29M 8 cm anti-aircraft gun.jpg és a File:40M Nimród.jpg amit szerzői jogok megsértése miatt töröltek. Jeleztetem a képek eredetét és kértem a visszaállításukat, de ezt User:Jameslwoodward sikeresen ellenezte. Indoklása az volt, hogy "Looking at the broad range of images on the site, I suspect strongly that while the site claims that they are all CC-BY-SA, in fact no one has curated them and determined the actual copyright status. However, there are a lot of images in Category:Images from Fortepan, so I could be wrong. Looking at the broad range of images on the site, I suspect strongly that while the site claims that they are all CC-BY-SA, in fact no one has curated them and determined the actual copyright status. However, there are a lot of images in Category:Images from Fortepan, so I could be wrong."

Ez valami vicc? Ha sok fajta kép van egy tárhelyen az gyanús? Vagy el kellene fogadni mindet, vagy egyet sem! Hogy lehet így indokolni valamit? Mi az hogy I suspect strongly? Tovább már nem is írom, mert felvési valaki nekem. --Sepultura (talk) 11:16, 15 March 2016 (UTC)

@Sepultura: Annyiban egyetértek Jameslwoodwarddal, hogy én sem értem, hogy hogyan lehet mindenre egyöntetűen CC-BY-SA licencet írni, miközben vannak ott olyan képek is például, amik épp fordított helyzetűek, azaz a védelmi idejük lejárt - és ez igenis gyanús: nem tudni mi alapján biggyesztik oda a képekre. Számos alkalommal csak az "adományozó" van feltüntetve és a kilométer hosszú felsorolásból (ami sokszor úgy néz ki, mintha a cég összes munkatársát sorolnák fel) ki sem lehet silabizálni, mégis honnan származik valójában a kép. A feltöltő felelőssége, hogy a licenc hitelességét ellenőrizze feltöltés előtt... Meg tudodo adni a fortepan-os linkjét ezeknek a képeknek? Megnézem, hátha tudok valamit tenni... Fauvirt (talk) 16:13, 15 March 2016 (UTC)

A Nimród-ot megtaláltam, mindjárt megírom Jameslwoodwardnak, hogy a kép készítője a Fortepan egyik adományozója, így teljes joggal feltételezhető, hogy az ő engedélyével helyezték a cc-by-sa licenc alá a képet. Fauvirt (talk) 16:19, 15 March 2016 (UTC)

Megvan a másik is! A Bofors-nál is uaz a helyzet. :o) Fauvirt (talk) 16:22, 15 March 2016 (UTC)

Open Call for Individual Engagement Grants[edit]

IEG barnstar 2.png

Please help translate to your language:

Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.

With thanks, I JethroBT (WMF) 15:47, 31 March 2016 (UTC)

Server switch 2016[edit]

The Wikimedia Foundation will be testing its newest data center in Dallas. This will make sure Wikipedia and the other Wikimedia wikis can stay online even after a disaster. To make sure everything is working, the Wikimedia Technology department needs to conduct a planned test. This test will show whether they can reliably switch from one data center to the other. It requires many teams to prepare for the test and to be available to fix any unexpected problems.

They will switch all traffic to the new data center on Tuesday, 19 April.
On Thursday, 21 April, they will switch back to the primary data center.

Unfortunately, because of some limitations in MediaWiki, all editing must stop during those two switches. We apologize for this disruption, and we are working to minimize it in the future.

You will be able to read, but not edit, all wikis for a short period of time.

 • You will not be able to edit for approximately 15 to 30 minutes on Tuesday, 19 April and Thursday, 21 April, starting at 14:00 UTC (15:00 BST, 16:00 CEST, 10:00 EDT, 07:00 PDT).

If you try to edit or save during these times, you will see an error message. We hope that no edits will be lost during these minutes, but we can't guarantee it. If you see the error message, then please wait until everything is back to normal. Then you should be able to save your edit. But, we recommend that you make a copy of your changes first, just in case.

Other effects:

 • Background jobs will be slower and some may be dropped.

Red links might not be updated as quickly as normal. If you create an article that is already linked somewhere else, the link will stay red longer than usual. Some long-running scripts will have to be stopped.

 • There will be a code freeze for the week of 18 April.

No non-essential code deployments will take place.

This test was originally planned to take place on March 22. April 19th and 21st are the new dates. You can read the schedule at wikitech.wikimedia.org. They will post any changes on that schedule. There will be more notifications about this. Please share this information with your community. /User:Whatamidoing (WMF) (talk) 21:07, 17 April 2016 (UTC)

Figyelőlista[edit]

Sziasztok!

Van arra valami gyors módszer hogy egy kategória összes alkategóriáját és/vagy fájljait felvegyem a figyelőlistámra? --Rakás (talk) 06:27, 24 June 2016 (UTC)

PetScannel bármelyiket lehet. Például a Károlyi család alkategóriái. Az első fülön adhatod meg a kezdőkategóriát, a másodikon választhatod ki a névtereket. Sajnos az eredményt még nem lehet közvetlenül felhasználni, a legegyszerűbb megoldás, ha átmásolod Excelbe, majd a G oszlopban az =ÖSSZEFŰZ(D1; ":"; B1) függvénnyel előállítod a nyers figyelőlistádra beilleszthető változatot (nem probléma, ha valami már eleve rajta van). --Tacsipacsi (talk) 14:25, 24 June 2016 (UTC)

Open call for Project Grants[edit]

IEG barnstar 2.png

Please help translate to your language:

Greetings! The Project Grants program is accepting proposals from July 1st to August 2nd to fund new tools, research, offline outreach (including editathon series, workshops, etc), online organizing (including contests), and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers.
Whether you need a small or large amount of funds, Project Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
Also accepting candidates to join the Project Grants Committee through July 15.
With thanks, I JethroBT (WMF) 15:25, 5 July 2016 (UTC)

Török János (1843-1892) képet[edit]

Sziasztok!

Kérem, tud nekem segíteni igényes megjelenése a képről? Ez egy fotó jelent meg egy újságcikk 1892-ben. Köszönöm szépen. --Turbojet (talk) 06:12, 1 August 2016 (UTC)

Here you can find: File:Török János 1892.jpg --Rlevente (talk) 14:11, 3 August 2016 (UTC)

Thank you. --Turbojet (talk) 15:06, 3 August 2016 (UTC)

Save/Publish[edit]

Whatamidoing (WMF) (talk) 18:02, 9 August 2016 (UTC)

RevisionSlider[edit]

Birgit Müller (WMDE) 14:56, 12 September 2016 (UTC)

Grants to improve your project[edit]

Please help translate to your language:

Greetings! The Project Grants program is currently accepting proposals for funding. There is just over a week left to submit before the October 11 deadline. If you have ideas for software, offline outreach, research, online community organizing, or other projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.

I JethroBT (WMF) (talk) 20:10, 30 September 2016 (UTC)

Creative Commons 4.0[edit]

Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.

Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 01:34, 6 October 2016 (UTC)

Password reset[edit]

I apologise that this message is in English. ⧼Centralnotice-shared-help-translate⧽

We are having a problem with attackers taking over wiki accounts with privileged user rights (for example, admins, bureaucrats, oversighters, checkusers). It appears that this may be because of weak or reused passwords.

Community members are working along with members of multiple teams at the Wikimedia Foundation to address this issue.

In the meantime, we ask that everyone takes a look at the passwords they have chosen for their wiki accounts. If you know that you've chosen a weak password, or if you've chosen a password that you are using somewhere else, please change those passwords.

Select strong passwords – eight or more characters long, and containing letters, numbers, and punctuation. Joe Sutherland (talk) / MediaWiki message delivery (talk) 23:59, 13 November 2016 (UTC)

Adding to the above section (Password reset)[edit]

Please accept my apologies - that first line should read "Help with translations!". Joe Sutherland (WMF) (talk) / MediaWiki message delivery (talk) 00:11, 14 November 2016 (UTC)

Help test offline Wikipedia[edit]

Hello! The Reading team at the Foundation is looking to support readers who want to take articles offline to read and share later on their phones - a use case we learned about from deep research earlier this year. We’ve built a few prototypes and are looking for people who would be interested in testing them. If you’d like to learn more and give us feedback, check out the page on Meta! Joe Sutherland (WMF) (talk) 20:08, 29 November 2016 (UTC)

New way to edit wikitext[edit]

James Forrester (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --19:32, 14 December 2016 (UTC)

Azonos néven feltöltött képek szétszedegetése[edit]

Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogy van lehetőség azonos néven (új változat címszó alatt), de valójában két önálló kép szétválasztására? Itt most a Vajáni hőerőmű képére gondolok konkrétan. --Rakás (talk) 12:00, 21 January 2017 (UTC)

Van, de valószínűleg az a legegyszerűbb, ha a korábbi változatot magad feltöltöd újra, külön név alatt, és visszahivatkozol ott erre a képre (hogy jogszerűségét tudjad bizonyítani). Samat (talk) 13:12, 21 January 2017 (UTC)

@Samat: Köszi! Remélem így jó lesz. --Rakás (talk) 10:34, 22 January 2017 (UTC)

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process[edit]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 20:31, 15 February 2017 (UTC) • Please help translate to your languageGet help

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process[edit]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 19:43, 9 March 2017 (UTC) • Please help translate to your languageGet help

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)[edit]

05:09, 18 March 2017 (UTC)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[edit]

Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.

Wikimedia-logo black.svg

On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.

The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.

The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).

We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.

Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.

The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.

The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.

 • April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
 • April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
 • April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
 • May 1 – May 14 – Board voting period
 • May 15–19 – Board vote checking
 • May 20 – Board result announcement goal

In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:

 • Funds Dissemination Committee (FDC)
  • There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
 • Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
  • One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.

Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.

More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-elections(at)wikimedia.org.

On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, 03:36, 7 April 2017 (UTC) • Please help translate to your languageGet help

Read-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May[edit]

MediaWiki message delivery (talk) 17:33, 11 April 2017 (UTC)

Voting has begun in 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees elections[edit]

19:14, 3 May 2017 (UTC)

Beta Feature Two Column Edit Conflict View[edit]

Birgit Müller (WMDE) 14:29, 8 May 2017 (UTC)

RevisionSlider[edit]

Birgit Müller (WMDE) 14:39, 16 May 2017 (UTC)

Join the next cycle of Wikimedia movement strategy discussions (underway until June 12)[edit]

21:08, 16 May 2017 (UTC)

Start of the 2017 Wikimedia Foundation Funds Dissemination Committee elections[edit]

21:05, 23 May 2017 (UTC)

Accessible editing buttons[edit]

--Whatamidoing (WMF) (talk) 16:56, 27 July 2017 (UTC)

Copyright help regarding File:Cikk..jpg[edit]

I want to show this artcal

--Gergely Nóra (talk) 15:19, 12 September 2017 (UTC)

Kedves Gergely Nóra! Ez a magyar nyelvű kocsmafal, arra való, hogy magyarul beszéljünk meg dolgokat (még ha el is árasztják az angol nyelvű automatikus üzenetek), viszont kicsit bővebben ki kéne fejtened a problémádat ahhoz, hogy tudjunk segíteni rajta. --Tacsipacsi (talk) 19:39, 12 September 2017 (UTC)

Changes to the global ban policy[edit]

Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 00:34, 12 November 2017 (UTC)

New print to pdf feature for mobile web readers[edit]

CKoerner (WMF) (talk) 22:07, 20 November 2017 (UTC)

Törélésre jelölés, vagy jogsértőzés?[edit]

Sziasztok! A Commonson talán még sosem jelöltem semmit törlésre vagy jogsértőnek, így nem tudom mi az eljárás, de ráakadtam erre az oldalra, úgyhogy nagy baj nem lehet. :) Szerintem ez innen származik. A feltöltőnek írtam, hogy valami nem stimmel. Mi a teendő? Piraeus (talk) 21:54, 15 February 2018 (UTC)