Commons:Kocsmafal

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Kocsmafal más nyelveken:

English | 🌐

Kocsmafal – Commons magyarul

A Commons magyar kocsmafala a Commonson szorgoskodó szerkesztők összefogására és problémáikban való segítségre szolgál. Amennyiben nem jön kellő időben válasz, érdemes a huwiki képekkel foglalkozó kocsmafalára ellátogatni!

  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
  • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
  • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára! belépés
  • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
  • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
  • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
Archívumok

Copyright help regarding File:Cikk..jpg[edit]

I want to show this artcal

--Gergely Nóra (talk) 15:19, 12 September 2017 (UTC)

Kedves Gergely Nóra! Ez a magyar nyelvű kocsmafal, arra való, hogy magyarul beszéljünk meg dolgokat (még ha el is árasztják az angol nyelvű automatikus üzenetek), viszont kicsit bővebben ki kéne fejtened a problémádat ahhoz, hogy tudjunk segíteni rajta. --Tacsipacsi (talk) 19:39, 12 September 2017 (UTC)

Changes to the global ban policy[edit]

Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 00:34, 12 November 2017 (UTC)

New print to pdf feature for mobile web readers[edit]

CKoerner (WMF) (talk) 22:07, 20 November 2017 (UTC)

Törélésre jelölés, vagy jogsértőzés?[edit]

Sziasztok! A Commonson talán még sosem jelöltem semmit törlésre vagy jogsértőnek, így nem tudom mi az eljárás, de ráakadtam erre az oldalra, úgyhogy nagy baj nem lehet. :) Szerintem ez innen származik. A feltöltőnek írtam, hogy valami nem stimmel. Mi a teendő? Piraeus (talk) 21:54, 15 February 2018 (UTC)

Szia @Piraeus:! Úgy látom nem ezzel az egy feltöltésével van csak probléma... Special:ListFiles/Szegediaron... Itt van a leírás (angolul): Commons:Deletion_requests, magyarul: Commons:Törlési_irányelvek#Törlési_szavazás Fauvirt (talk) 09:08, 23 February 2018 (UTC)

Beragadt kategóriák[edit]

Sziasztok! A File:(Amiens) 13 avril 1915 Levajols bénit le M. Farman 426 de P. Descoings - Fonds Berthelé - 49Fi120.jpg, File:(Amiens. Avion biplan Voisin) - Fonds Berthelé - 49Fi198.jpg fájloknál (és még tucatnyinál) az 1915 in France és 1915 photographs be vannak 'ragadva' pedig az 1915 photographs of France kategória miatt ezeket el kellene távolítani. Tudna valaki segíteni ebben? Köszönettel. - - Globetrotter19 (talk) 11:41, 22 February 2018 (UTC)

észszerűtlen kategorizálás - File:Flower bed, red & white in Gyenesdiás, 2016 Hungary.jpg[edit]

user:Globetrotter19 a File:Flower bed, red & white in Gyenesdiás, 2016 Hungary.jpg kapcsán bekategorizálta a 71-es főútba, pedig nem derül ki, hogy tényleg ott készült-e a cikk, ill. az utat sem mutatja, ezzel megtévesztve az olvasót. Ez helytelen kategorizálást, szóljon már más is rá, kérem. Szajci pošta 12:24, 10 March 2018 (UTC)

user:Szajci állítása hamis a kép leírásában szerepel 71-es főút. Tucatnyi esetben eltávolította a kategriát. Idézem: 'ha nem látszik az út akkor megtévesztő a kategórizálás' Kérem valaki állítsa le Szajci vandálkodását. - - Globetrotter19 (talk) 16:50, 10 March 2018 (UTC)
nem vandálkodom, kikérem magamnak. Globetrotter megtéveszti az olvasókat! Szajci pošta 16:52, 10 March 2018 (UTC)

Egyetértek Szajcival abban, hogy egy út kategóriájában az útról és annak tartozékairól, térképéről, jelzéséről, stb. legyenek képek, de teljesen megértem Globetrottert is, hogy azt az információt, hogy ezek a képek az út mentén készültek, nem akarja veszni hagyni. Mielőtt továbbfajul a vita és még erősebb személyeskedések történnek, javaslok egy köztes megoldást: az út melletti objektumok pl. Obejcts/Buildings/Monuments near Route 71 (Hungary) vagy hasonló kategóriá(k)ba kerüljenek, ami lehetne az út alkategóriája. (Mint pl. Category:BalatonfüredCategory:Fountains in Balatonfüred) Mit szóltok hozzá? --Rlevente (talk) 20:43, 10 March 2018 (UTC)

Nem tudom a 'near' kategóriát, hogyan lehetetne definiálni, akkor inkább pl. a Route 71 in Gyenesdiás vagy /egyébb település/ esetleg utcanév kellene.
Amúgy meg ha user:Szajci szerint nem az út mentén készültek mert 'nem látszik rajta az út' akkor ez mit sem ér.
Nekem úgy tünik nem fogadja el sem a koordinátát, sem a leírásban szereplő címet 'nem biztos hogy ott készült' ezt írta.
Amúgy kiváncsi lennék ezeket a képeket File:Proximity óra leolvasó (Budapest Gyógyfürdői).jpg File:Platánfák.jpg File:Platánfák, 2.jpg File:Proximity órák (Budapest gyógyfürdői).jpg hová tenné bárki is helyileg, ha nem oda ahová eleve tették mégleírásincs csak a Szt. Lukács Gyógyfürdő es Uszoda -ba lettek betéve már eleve. - - Globetrotter19 (talk) 21:19, 10 March 2018 (UTC)

Rendben, legyen úgy, ahogy Rlevente javasolja :) További jó szerkesztést mindenkinek Szajci pošta 05:15, 11 March 2018 (UTC)

@Szajci, Rlevente, Globetrotter19: Létező forma a commons kategóriái között a "Category:Views from ...", ha ez megfelel a célnak, a kecsének és a káposztának is. ;o) Fauvirt (talk) 11:28, 11 March 2018 (UTC)

Nem itt nincs egyetlen view sem. Nem is értem az egész vitát. Csupa olyan képről van szó amit az út mentén az első 'telken' v. árpokparti keresztnél az út szélén készítettem a 71-es út településen belüli szakaszán. - - Globetrotter19 (talk) 11:34, 11 March 2018 (UTC)

Akkor "Category:Photographs taken from ..."? Fauvirt (talk) 11:37, 11 March 2018 (UTC)

Mintha azt mondanánk, az út kategória csak az úttal kapcsolatos dolgokat tartalmazhatja, pl mintha egy utcába vagy egy térre szobrot nem kategórizálhatnánk, csak jelzőtáblát útburkolati jelet stb. Ez nem is ésszerűtlen hanem szinte örültség. - - Globetrotter19 (talk) 11:39, 11 March 2018 (UTC)
Kb annyira, mintha nem lehetne tovább finomítani egy kategóriát, hiszen egy alkategória egy kategória része... ha így Szajcinak is megfelelne, hogy a képek jó helyre kerüljenek, nem értem mi a probléma ezzel...? Vannak "cifrább" apróságok is a Commons-kategóriákban... Fauvirt (talk) 12:12, 11 March 2018 (UTC)

Nekem Rlevente megoldása teljesen megfelel. Én kompromisszumkész voltam, remélem a vitapartnerem is hasonlóan kompromisszumkész lesz, és átalakítja a megbeszéltek alapján. Szajci pošta 13:56, 11 March 2018 (UTC)

Mi az, hogy kompromisszumkész? Kiderült, hogy jogtalanul lettek eltávolítva a kategóriák, hiszen ha van alkategória akkor ez ide tartozik.
Ja, és én is kompromisszumkész vagyok, ha valaki tudja pontosan milyen alkategória kell,-mit aztán senki se fog vitatni,-akkor kérem csinája meg.
Amúgy eleve is ezt kellett volna Szajcinak csinálnia, nem pedig leszedni a kategóriát. - - Globetrotter19 (talk) 15:10, 11 March 2018 (UTC)

Ez az alkategóriás dolog most lett megbeszélve, de megcsinálom akkor ma vagy holnap. További jó szerkesztést. Szajci pošta 15:12, 11 March 2018 (UTC)

AdvancedSearch[edit]

Birgit Müller (WMDE) 14:45, 7 May 2018 (UTC)

Árpádföld[edit]

Sziasztok! Még 2014-ben @Rakás: létrehozta a Category:Árpádföld (Budapest), amit korábban szerkesztettem is, csak elfelejtettem... mivel a XVI. kerület épületeit városrészekre kategorizáltam, észrevettem, hogy a Category:Árpádföld piros, ezért létrehoztam... így viszont duplikátum keletkezett. Most azért írok ide, hogy hátha tudja valaki, hogy van-e más Árpádföld is, mert akkor teljesen jogos a Budapest egyértelműsítés, vagy ha nincs, akkor hogyan tovább (valamelyiket valahogyan törölni kell)?... Üdv, Fauvirt (talk) 09:27, 24 May 2018 (UTC)

@Fauvirt: Én nem tudok arról, hogy lenne máshol is, igaz nem néztem utána --Rakás (talk) 11:13, 24 May 2018 (UTC)
Köszönöm! Akkor melyik maradjon? Mi a jobb, mi az, ami a kategóriarendszer szerint helyesebb? (én azért hajlok az egyértelműsítő nélküli verzióra, nehogy valaki úgy járjon, mint én.. de nem tudom Commonson és Kategóriáknál mi ilyenkor, akár ha kellene is egyértelműsíteni, a teendő.) Fauvirt (talk) 14:02, 24 May 2018 (UTC)

@Fauvirt: Szerintem maradjon a régebbi verzió. Ha felbukkanna egy másik is (bárnem hiszem, hogy ez előfordulna), ráérünk akkor is agyalni a kérdésen. Rakás (talk) 15:02, 24 May 2018 (UTC)

Rakás a hozzászólásában egymásnak ellentmondó dolgokat ír. Ha a régebbi változat marad, pont akkor nincs miről agyalni, hiszen ha ez már egyértelműsítve van, akkor az új felbukkanást kell csak egyértelműsítve létrehozni. Agyalni akkor kéne, ha a mezítlábas kifejezés marad, és felbukkan egy új lehetőség, mert akkor kéne agyalni azon, melyiknek mi legyen a neve. Véleményem szerint, ha nincs miért egyértelműsíteni, mert nincs mivel, és nincs mitől megkülönböztetni (és, ahogy a korábbit létrehozó le is írta, ő sem hiszi, hogy lesz ilyen), akkor értelmetlen és felesleges a megkülönböztető jelzés. Én azt támogatom, hogy a szimpla nevű maradjon. Hungarikusz Firkász (talk) 08:07, 25 May 2018 (UTC)

Global preferences are available[edit]

19:19, 10 July 2018 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[edit]

New user group for editing sitewide CSS/JS[edit]