Commons:OTRS/ro

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Interfaţa pentru voluntarii OTRS
O imagine pentru care s-au primit permisiunile prin OTRS (click pentru a vedea detalii pe pagina de descriere).

OTRS vine de la Open-source Ticket Request System. La Commons, utilizarea sa înseamnă că permisiunea de a utiliza liber un fișier a fost primită prin e-mail și a fost (sau urmează să fie) validată de un utilizator cu acces la OTRS. În alte proiecte Wikimedia, se poate referi și la întrebări ale publicului și ale presei.

A „pune ceva pe OTRS” presupune a trimite un e-mail la adresa permissions-commons@wikimedia.org și a aștepta tratarea sa de către un voluntar OTRS.

Dacă aveți nevoie de confirmarea permisiunii[edit]

  1. Înainte de a încărca fișierul la Commons, contactați deținătorul drepturilor de autor și rugați-l să elibereze lucrarea sub o licență liberă.
    • Autorul trebuie să aleagă una dintre licențele permise la Commons; în particular, restricționarea utilizării la Wikipedia sau proiectele Wikimedia nu este acceptabilă.
  2. Când primiți un răspuns, vă rugăm să verificați că licența oferită este potrivită la Commons. Dacă da, încărcați fișierul la Commons și adăugați {{OTRS pending}}
  3. Apoi trimiteți mai departe e-mailul primit cu declarația clară a autorului la adresa permissions-commons@wikimedia.org, incluzând antetul complet și corespondența anterioară cu deținătorul dreptului de autor, precum și o legătură la fișierul de pe Commons.
    • Asigurați-vă că includeți informațiile complete ale originii (sursei) fișierului și autorizate de licență.
  4. Un voluntar va verifica e-mailul în OTRS pentru a confirma că totul este în regulă cu permisiunile trimise de autor și, dacă este în regulă, va înlocui {{OTRS pending}} cu {{PermissionOTRS}}.

Pentru a găsi un voluntar OTRS, mergeți la Category:Commons OTRS volunteers sau utilizați avizierul OTRS. Dacă e-mailul/cererea dumneavoastră primește prea greu un răspuns, puteți încerca să contactați una dintre aceste persoane pentru a le ruga să vă răspundă.

Voluntarii OTRS tratează și reclamațiile privind încălcarea drepturilor de autor. Este întotdeauna nevoie de ajutor pentru prelucrarea e-mailurilor legate de drepturi de utilizare. Dacă doriți să vă oferiți voluntar pentru lucrul cu OTRS în legătură cu Commons, vă rugăm să vizitați m:OTRS/volunteering sau să-l contactați pe guillom.

Formate de utilizat pe paginile fișierelor[edit]

  • Utilizatorii care au trimis un e-mail cu permisiuni la OTRS dar nu au primit confirmarea încă pot utiliza {{OTRS pending}} pentru a-i anunța pe ceilalți că procesul a demarat.
  • Voluntarii OTRS pot folosi {{PermissionOTRS|id=ticked id}} când drepturile au fost acceptate și arhivate în sistemul Wikimedia OTRS.

Vezi și[edit]