Commons:Picture of the Year/2012/Introduction/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search


  Picture of the Year 2012
   The Seventh Annual Wikimedia Commons POTY Contest

Thanks for your participation! The 2012 winners have been announced!

Introduction & dates
Voting eligibility · FAQ

Round 1:
Galleries

Round 2
:
Finalists
 · Results

Organising committee

Rules · Translations · Discussion


Седмиот годишен конкурс „Слика на годината“ (POTY 2012) е настан на кој сликите што добиле статус на „избрана слика“ во текот на изминатата година се ставаат на гласање пред членовите на сите Викимедиини проекти за да избереме една Слика на годината..

Кога можам да гласам ?[edit]

I коло на POTY 2012 трае...
од
до
II коло
од
до


За алатката за гласање[edit]

  • Првите три дена се бета-период за испробување. Проверете дали скриптата за гласање работи успешно.
  • Гласовите во пробниот период (првите три дена) се наполно важечки. Комисијата

е ги брои заедно со другите подоцнежни гласови.

Кој сè може да гласа?[edit]

Право на глас имаат само подобните корисници. За да сте подобен корисник, треба да имате извршено над 75 уредувања пред 2013-01-01 (UTC) со една иста сметка. Гласањето мора да се врши со сметка што ги задоволува горенаведените услови на Ризницата или на некој друг Викимедиин проект поврзан со сметката на Ризницата преку SUL.

Дури и ако имате повеќе подобни сметки, можете да гласате само со една од нив.

Годинава гласањето е потпомогнато од прилог (app) што бара да имате овозможено JavaScript и складирање. Учествувајќи го POTY 2012, се согласувате дека дозволувате прилогот да складира податоци за вашата подобност, кои слики сте ги гледале и за кои сте гласале.

Прочитајте повеќе

Како да гласам?[edit]

Погледајте во галериите за да видите кое е тековното коло на гласање и внимателно разгледајте ги сите слики во секоја категорија кајшто сакате да гласате. Стиснете на „Гласај“ под секоја слика што сакате да ја поддржите.

Гласот ќе биде автоматски заведен. Ако сакате да проверите дали е заведен, погледајте во вашите придонеси. Ако наидете на грешки, прочитајте ги ЧПП или пријавете ги.
На оваа страница, вметнете # [[User:{{subst:REVISIONUSER}}|]] во нов ред веднаш под претходниот глас на друг корисник.
Во I коло - повеќе гласови
Можете да гласате за неограничен број на слики.
Еден глас по слика; дуплираните гласови ќе бидат отстранети/занемарени.
Финално коло - еден глас
Можете да гласате само за еден од финалистите.
Ако гласате повеќе од еднаш, за важечки ќе се смета последниот глас што сте го дале.


Каде да гласам?[edit]

Едноставно стиснете на „Галерии“ или „Финалисти“.