Commons:Picture of the Year/2012/Introduction/ms

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
  Picture of the Year 2012
   The Seventh Annual Wikimedia Commons POTY Contest

Thanks for your participation! The 2012 winners have been announced!


Pertandingan tahunan Gambar Tahun Ini (POTY) ketujuh ialah satu acara pengundian imej-imej yang terpilih menjadi Gambar Pilihan sepanjang tahun (lepas) oleh ahli-ahli kesemua projek Wikipedia bagi memilih satu Gambar Tahun Ini.

== Bila boleh saya mengundi? ==  ; Pusingan Pertama POTY 2012 akan dilangsungkan... :dari  :sehingga  ::Anda boleh mengundi bagi lebih daripada satu imej ; Pusingan Kedua :dari  :sehingga  ::Anda hanya boleh mengundi bagi satu imej === Tentang perkakas mengundi === * Tiga hari pertama ialah tempoh ujian beta. Sila periksa sama ada skrip pengundian bekerja dengan jaya. * Undian sewaktu tempoh ujian — tiga hari pertama — juga layak dikira. Jawatankuasa akan mengira undi bersama-sama undi yang diberi pada tempoh kemudian. * Sekiranya anda ketemu pepijat dalam perkakas pengundian, sila laporkan kepada MediaWiki talk:EnhancedPOTY.js; laporkan perkara lain kepada Commons talk:Picture of the Year/2012.

Siapa boleh mengundi?[edit]

Hanya pengguna yang layak boleh membuang undi. Anda perlukan lebih daripada 75 suntingan sebelum 2013-01-01 [UTC] dengan satu akaun Wikimedia. Anda perlu mengundi dengan menggunakan akaun yang menepati keperluan di atas sama ada di Commons ataupun sebuah projek Wikipedia lain yang berkait dengan akaun Commons melalui SUL.

Mahupun anda memiliki akaun berganda, anda hanya boleh mengundi melalui satu akaun.

Tahun ini pengundian dibantu oleh aplikasi pengundian yang memerlukan JavaScript dan simpanan lokal boleh. Dengan penyertaan anda dalam POTY 2012, anda bersetuju bahawa aplikasi tersebut akan menyimpan data tentang kelayakan anda, fail-fail yang dilihat anda dan apa yang anda undikan pada mesin anda.

Baca maklumat lanjut

Bagaimana mahu mengundi?[edit]

Belek galeri buat pengundian Pusingan Ini dan luangkan masa untuk melihat kesemua gambar dalam apa jua kategori yang ingin anda undi. Klik butang "Undi" yang terdapat di bawah imej yang anda ingin sokong.

Undi akan disimpan secara automatik. Anda boleh periksa ini dalam sumbangan anda. Sekiranya anda ketemui ralat, sila baca FAQ atau laporkan.
Pada halaman ini, muatkan # [[User:{{subst:REVISIONUSER}}|]] pada baris baharu di bawah undi pengguna yang terdahulu.
Dalam Pusingan Pertama - undi berganda
Pengguna yang layak boleh mengundi untuk sebanyak calon yang mahu disokong mereka.
Anda boleh memberi satu undi untuk satu gambar; undi pendua akan dibuang atau diabaikan.
Dalam Pusingan Akhir - satu undi
Setiap pengguna yang layak hanya boleh mengundi bagi satu daripada imej pertandingan akhir.
Sekiranya pengundi membuang lebih daripada satu undi, hanya undi terkini (terbaharu) akan dikira layak.

Di mana tempat mengundi?[edit]

Klik Galeri atau Calon Pertandingan Akhir.