Ризница:Слика на годината/2018

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Picture of the Year/2018 and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Picture of the Year/2018 and have to be approved by a translation administrator.

Слика на годината 2018
end

Слика на годината 2018 е тринаесети годишен натпревар на слики кој има за цел да им оддаде признание на исклучителните придонеси на корисници на Ризницата.

Слика на годината 2018

Драги викимедијанци,

Натпреварот „Слика на годината 2018“ заврши и со задоволство ви го соопштуваме исходот:

Во двата круга, гласавте за вашите омилени слики или снимки.

  • Во првиот круг се кандидираа 963 слики.
  • Во вториот круг гласавте за 57 финалисти (севкупно најуспешните и најдобрите две од секоја категорија во I круг).

Во вториот круг имавте прилика да гласате за до 3 финалисти, со подеднакви бодови. Во I круг учествуваа 3 496 гласачи, од кои 2 983 дадоа глас и во II круг.

Им честитаме на победниците на конкурсот и им благодариме што направија вакви прекрасни слики, споделувајќи ги како слободна содржина:

  1. 439 гласа за првонаградената — File:Evolution of a Tornado.jpg.
  2. 361 глас за второнаградената — File:FCAB EMD GT22CU-3 San Pedro - Ascotan.jpg.
  3. 356 гласа за третонаградената — File:Frostedbubble2.jpg.

Стиснете тука за да ги погледате најуспешните слики »

Искрено им се заблагодаруваме и на сите оние кои ги дадоа своите гласови. Ве покануваме и понатаму да учествувате во заедницата на Ризницата споделувајќи ги вашите дела.

Ви благодариме,
комисија за „Слика на годината“

Досегашни победници