Ризница:Слика на годината

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Picture of the Year and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Picture of the Year and have to be approved by a translation administrator.

Shortcut : COM:POTY

Слика на годината е натпревар за ликовни содржини на Ризницата отпочнат во 2006 г. Има за цел да ги пронајде и почести најдобрите слободно лиценцирани слики меѓу сите оние прогласени за избрани слики во текот на годината. Овогодишните кандидирани слики се прикажани на Commons:Featured pictures/chronological/2021.

2020

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2020 (Исход)

2019

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2019 (Исход)

2018

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2018 (Исход)

2017

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2017 (Исход)

2016

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2016 (Исход)

2015

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2015 (Исход)

The tenth edition of POTY.

2014

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2014 (Исход)

Огромна благодарност на сите 3824 гласачи во II круг. Годинешниот натпревар бележи најголемо учество досега, со вкупно 4504 гласачи во конкуренција на сите 983 податотеки во I круг и 3824 гласачи во конкуренција на 54-те финалисти во II круг.

2013

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2013 (Исход)

2012

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2012 (Исход)

2011

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2011 (Исход)

2010

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2010 (Исход)

2009

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2009 (Исход)

2008

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2008 (Исход)

2007

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2007 (Исход)

2006

POTY barnstar.svg

Слика на годината 2006 (Исход)