Commons:Potd/2009-07 (nl)

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

2004: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2005: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2006: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2007: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2008: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2009: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2010: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2011: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2012: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2013: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2014: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2015: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december
2016: januari · februari · maart · april · mei · juni · juli · augustus · september · oktober · november · december

purge this page's cache

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31

1


Wijzig afbeelding

2

De Beskiden in de Tsjechische regio Moravië-Silezië tijdens de winter.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De Beskiden in de Tsjechische regio Moravië-Silezië tijdens de winter.

3

Toevoerkanaal van de riviercentrale Mühltal bij de Duitse stad München (jaarlijkse opbrengst: 70 miljoen KWh).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Toevoerkanaal van de riviercentrale Mühltal bij de Duitse stad München (jaarlijkse opbrengst: 70 miljoen KWh).

4

wilde paarden in het wildpark van Erlebnispark Tripsdrill in de Zuidwest-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het gaat hier om een teruggefokte (gededomesticeerde) soort.

Wijzig afbeelding
Nederlands : wilde paarden in het wildpark van Erlebnispark Tripsdrill in de Zuidwest-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het gaat hier om een teruggefokte (gededomesticeerde) soort.

5

De geiser Cliff bij de rivier de Firehole in Black Sand, een geïsoleerde groep geisers van de Upper Geyser Basin in het Amerikaanse nationaal park Yellowstone.

Wijzig afbeelding
Nederlands : De geiser Cliff bij de rivier de Firehole in Black Sand, een geïsoleerde groep geisers van de Upper Geyser Basin in het Amerikaanse nationaal park Yellowstone.

6

Chrysomya albiceps (een tweevleugelige uit de familie van de bromvliegen) bezig met het eten van rottend vlees nabij de Tanzaniaanse havenstad Dar es Salaam

Wijzig afbeelding
Nederlands : Chrysomya albiceps (een tweevleugelige uit de familie van de bromvliegen) bezig met het eten van rottend vlees nabij de Tanzaniaanse havenstad Dar es Salaam

7

Close-up van het hoofdje van een zonnebloem (Helianthus annus), waarbij de bloemen zichtbaar zijn. Vanuit het midden van de bloem ontspruiten kleine ronde bloemetjes opgesteld in spiraalvorm gevolgd door grotere gele straalbloemen, waarvan delen kunnen worden gezien aan de randen van de afbeelding. In het midden van de bloem is een rups zichtbaar.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Close-up van het hoofdje van een zonnebloem (Helianthus annus), waarbij de bloemen zichtbaar zijn. Vanuit het midden van de bloem ontspruiten kleine ronde bloemetjes opgesteld in spiraalvorm gevolgd door grotere gele straalbloemen, waarvan delen kunnen worden gezien aan de randen van de afbeelding. In het midden van de bloem is een rups zichtbaar.

8

moeder en dochter in Bregenzerwaldse (West-Oostenrijkse) klederdracht

Wijzig afbeelding
Nederlands : moeder en dochter in Bregenzerwaldse (West-Oostenrijkse) klederdracht

9

lantaarntje (Ischnura elegans)

Wijzig afbeelding
Nederlands : lantaarntje (Ischnura elegans)

10

een groep rustende drieteenstrandlopers (Calidris alba) voor de kust van Florida

Wijzig afbeelding
Nederlands : een groep rustende drieteenstrandlopers (Calidris alba) voor de kust van Florida

11

een prostituée bij een telefooncel in de Noord-Mexicaanse stad Tijuana

Wijzig afbeelding
Nederlands : een prostituée bij een telefooncel in de Noord-Mexicaanse stad Tijuana

12

wortels in verschillende kleuren

Wijzig afbeelding
Nederlands : wortels in verschillende kleuren

13

Tekening van het schaarsgeklede figuur Sythatia met typische stijlelementen uit anime en manga ter illustratie van het begrip ecci. Daarvoor worden de uiterlijke vormen van het getoonde object bewust nagetekend. De haren verdwijnen achter de ogen en de wenkbrauwen worden over de haren getekend, wat frequent wordt gedaan bij manga.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Tekening van het schaarsgeklede figuur Sythatia met typische stijlelementen uit anime en manga ter illustratie van het begrip ecci. Daarvoor worden de uiterlijke vormen van het getoonde object bewust nagetekend. De haren verdwijnen achter de ogen en de wenkbrauwen worden over de haren getekend, wat frequent wordt gedaan bij manga.

14

een Papilio demodocus op een wolfsmelksoort nabij de Tanzaniaanse havenstad Dar es Salaam

Wijzig afbeelding
Nederlands : een Papilio demodocus op een wolfsmelksoort nabij de Tanzaniaanse havenstad Dar es Salaam

15

titanen en andere giganten worden gevangengezet in de hel in een illustratie van Gustave Doré bij Dante's goddelijke komedie

Wijzig afbeelding
Nederlands : titanen en andere giganten worden gevangengezet in de hel in een illustratie van Gustave Doré bij Dante's goddelijke komedie

16

Een agrariër (boer) loopt naar de sisal-plantages aan de buitenrand van de Oost-Tanzaniaanse stad Morogoro. Op de achtergrond is het Ulugurugebergte zichtbaar. Tanzania is na Brazilië de op een na grootste producent van sisal.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Een agrariër (boer) loopt naar de sisal-plantages aan de buitenrand van de Oost-Tanzaniaanse stad Morogoro. Op de achtergrond is het Ulugurugebergte zichtbaar. Tanzania is na Brazilië de op een na grootste producent van sisal.

17

Deurknop van de boeddhistische Tempel van Siong Lim (Lian Shan Shuang Lin-klooster) in het Centraal-Singaporese district Toa Payoh. De deurknop heeft de vorm van een jiaotu; een soort Chinees drakenjong dat niet graag wordt gestoord, afkomstig uit de Sheng'an waiji-collectie van dichter Yang Shen (1488-1559).

Wijzig afbeelding
Nederlands : Deurknop van de boeddhistische Tempel van Siong Lim (Lian Shan Shuang Lin-klooster) in het Centraal-Singaporese district Toa Payoh. De deurknop heeft de vorm van een jiaotu; een soort Chinees drakenjong dat niet graag wordt gestoord, afkomstig uit de Sheng'an waiji-collectie van dichter Yang Shen (1488-1559).

18

Advertentie met de tekst "Drink Coca-Cola 5 cent" uit de jaren 1890 waarop een vrouw in kostuum (met vage kenmerken van 16e en 17e eeuwse stijlen) die een glas cola in haar hand houdt. Op het papier op de tafel staat geschreven (vertaling) "Thuiskantoor, The Coca-Cola Co.. Atlanta, Georgia. Afdelingen: Chicago, Philadelphia, Los Angeles, Dallas". Hilda Clark, de vrouw die model stond voor de advertentie, vormde het gezicht van Coca Cola tussen 1895 en 1903.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Advertentie met de tekst "Drink Coca-Cola 5 cent" uit de jaren 1890 waarop een vrouw in kostuum (met vage kenmerken van 16e en 17e eeuwse stijlen) die een glas cola in haar hand houdt. Op het papier op de tafel staat geschreven (vertaling) "Thuiskantoor, The Coca-Cola Co.. Atlanta, Georgia. Afdelingen: Chicago, Philadelphia, Los Angeles, Dallas". Hilda Clark, de vrouw die model stond voor de advertentie, vormde het gezicht van Coca Cola tussen 1895 en 1903.

19

zonsopgang boven het tessellated pavement van de landengte Eaglehawk Neck van het Tasman-schiereiland aan zuidoostelijke zijde van het Australische eiland Tasmanië. Een tessellated pavement ("mozaïekterras") is een erosieverschijnsel in vlakgelegen sedimentair gesteente langs sommige oceanen, waarvan Eaglehawk Neck een bekend voorbeeld vormt.

Wijzig afbeelding
Nederlands : zonsopgang boven het tessellated pavement van de landengte Eaglehawk Neck van het Tasman-schiereiland aan zuidoostelijke zijde van het Australische eiland Tasmanië. Een tessellated pavement ("mozaïekterras") is een erosieverschijnsel in vlakgelegen sedimentair gesteente langs sommige oceanen, waarvan Eaglehawk Neck een bekend voorbeeld vormt.

20

een gapende Amerikaanse alligator (Alligator mississipiensis) in het nationaal reservaat Big Cypress in de zuidwestelijke Floridaanse county (district) Collier

Wijzig afbeelding
Nederlands : een gapende Amerikaanse alligator (Alligator mississipiensis) in het nationaal reservaat Big Cypress in de zuidwestelijke Floridaanse county (district) Collier

21

een meisje houdt de Washington Post van 21 juli 1969 vast voor de camera, waarin de krantenkop (vertaling) "De [Amerikaanse] Arend is geland. Twee mannen lopen op de Maan" zichtbaar is, een verwijzing naar het succes van de Apollo 11-missie.

Wijzig afbeelding
Nederlands : een meisje houdt de Washington Post van 21 juli 1969 vast voor de camera, waarin de krantenkop (vertaling) "De [Amerikaanse] Arend is geland. Twee mannen lopen op de Maan" zichtbaar is, een verwijzing naar het succes van de Apollo 11-missie.

22

een dakloze in Tokio

Wijzig afbeelding

23

het opblazen van een schoorsteen van de voormalige brouwerij Henninger in de Duitse stad Frankfurt am Main

Wijzig afbeelding
Nederlands : het opblazen van een schoorsteen van de voormalige brouwerij Henninger in de Duitse stad Frankfurt am Main

24

Illustratie van John Opie uit 1793 voor akte II, scène III van Shakespeares toneelstuk The Winter's Tale. Uitgegeven door de Boydell Shakespeare Gallery.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Illustratie van John Opie uit 1793 voor akte II, scène III van Shakespeares toneelstuk The Winter's Tale. Uitgegeven door de Boydell Shakespeare Gallery.

25

het Amerikaanse schip Irving Johnson, aan de grond gelopen nabij de toegang tot de haven Channel Islands Harbor (genoemd naar de Californische kanaaleilanden) bij de Californische kustplaats Oxnard

Wijzig afbeelding
Nederlands : het Amerikaanse schip Irving Johnson, aan de grond gelopen nabij de toegang tot de haven Channel Islands Harbor (genoemd naar de Californische kanaaleilanden) bij de Californische kustplaats Oxnard

26

Langs de rivier tijdens het Qingmingfestival van de Chinese kunstenaar Zhang Zeduan (1085-1145). Reproductie uit 1736 van een van de langste schilderijen van China (scroll naar rechts) in het Nationaal Paleismuseum in de Taiwanese hoofdstad Taipei.
[[Template:Potd/2009-07-26|[[{{{file}}}|Wijzig afbeelding ]]]]

request for adding a language

27

affiche uit 1896 voor een Amerikaanse uitvoering van het operastuk Carmen van de Franse componist Georges Bizet

Wijzig afbeelding
Nederlands : affiche uit 1896 voor een Amerikaanse uitvoering van het operastuk Carmen van de Franse componist Georges Bizet

28

een straat in Trinidad, een Cubaanse stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst (sinds 1988)

Wijzig afbeelding
Nederlands : een straat in Trinidad, een Cubaanse stad op de UNESCO-Werelderfgoedlijst (sinds 1988)

29

platbuik (Libellula depressa)

Wijzig afbeelding
Nederlands : platbuik (Libellula depressa)

30

bosbeekjuffer (Calopteryx virgo)

Wijzig afbeelding
Nederlands : bosbeekjuffer (Calopteryx virgo)

31

Schiet, jullie schoften!, een afbeelding van de fictieve jager op groot wild Allan Quatermain, afgebeeld in het nummer Maiwa's Revenge (1888) van het Amerikaanse tijdschrift Harper's Magazine. Allan Quartermain vormde de held in een lange serie romans van de hand van Henry Rider Haggard, waarvan de meest bekende waarschijnlijk King Solomon's Mines is. Illustratie door de Zweedse kunstenaar Thure de Thulstrup.

Wijzig afbeelding
Nederlands : Schiet, jullie schoften!, een afbeelding van de fictieve jager op groot wild Allan Quatermain, afgebeeld in het nummer Maiwa's Revenge (1888) van het Amerikaanse tijdschrift Harper's Magazine. Allan Quartermain vormde de held in een lange serie romans van de hand van Henry Rider Haggard, waarvan de meest bekende waarschijnlijk King Solomon's Mines is. Illustratie door de Zweedse kunstenaar Thure de Thulstrup.