Commons:Primers passos/Formulari de càrrega

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Primers passos
Per començar
Consells i trucs
Terceres parts

Com carregar un arxiu[edit]

 • Carrega un fitxer
 • Canvis recents
 • Fitxers recents
 • Fitxer aleatori
 • Ajuda
 • Contact us
 • Donatius

Ara que ja esteu registrat, podreu carregar arxius.

Trobareu l'enllaç «Carrega un fitxer» a l'esquerra, a la caixa d'enllaços que està sobre del camp de «cerca». Seguint l'enllaç trobareu la pàgina de càrrega que té informacions legals importants. Cal llegir aquests avisos per tenir una breu noció sobre els requeriments legals de l'arxiu a carregar i de les llicències disponibles. Llegir-ho completament és pel vostre interès ja que els arxius no conformes poden ser esborrats sense preavís. Com a resum, és un requeriment que els arxius puguin ser reutilitzats i modificats per a qualsevol propòsit amb el consentiment, o sense, de l'autor. En cas de dubte, pregunteu-ho a la taverna abans de carregar el vostre arxiu. En general, els arxius han de ser publicats sota una llicència copyleft, com la GFDL, però cal comprovar prèviament les condicions.

Sota l'avís legal hi ha el formulari de càrrega. Seleccioneu l'arxiu del vostre ordinador clicant el botó «Navega» que està al costat del camp «Nom del fitxer font». S'obrirà una finestra de navegació per a cercar l'arxiu. Un cop seleccionat, el camp «Nom del fitxer font» s'omplirà amb l'adreça local.

El camp «Nom del fitxer destinació» és el títol que s'usarà per la pàgina de la imatge carregada. Per defecte tindrà el mateix nom que el vostre fitxer local. Hauríeu d'usar un nom descriptiu i seguir les convencions per a anomenar pàgines, tenint en compte les majúscules, els caràcters alfanumèrics, ets. No useu noms no descriptius, com ara «DSC123456.jpg» tal com surt d'una càmera digital. Els noms críptics són més difícils de trobar i d'usar, i si useu el nom per defecte de la vostra càmera és possible que algú altre per error carregui una altra imatge sobre la vostra. Tingueu en compte que a Wikimedia Commons no es pot modificar el nom d'una imatge una cop carregada.

Formulari de càrrega, en anglès

A continuació teniu el camp gran de «Resum». També és important ja que una imatge sense una descripció del seu contingut no és útil. Descriviu: què és, on i com es va fer, per qui, quan i, si és el cas, amb quina càmera. Ho podeu fer en català usant la plantilla d'indicació de llengua {{ca|text en català}}.

 • Si l'heu fet vós mateix, digueu-ho.
 • Si l'heu copiat de la xarxa, doneu l'adreça URL.
 • Si l'heu copiat d'un altre projecte Wikimedia, indiqueu quin (per exemple, «the Catalan Wikipedia»), a més de l'autor i el títol original.

El camp «Resum» ja està precarregat amb una plantilla d'informació. Useu-la omplint els paràmetres per presentar un estil consistent.

Per acabar la càrrega amb èxit, heu d'indicar una llicència. En podeu seleccionar una del camp desplegable «Llicència d'ús» o bé afegir una plantilla de llicència en el camp «Resum».

Carregar una nova versió[edit]

Si esteu carregant una versió modificada de l'arxiu, amb l'opció «Carrega una nova versió d'aquest fitxer», la descripció de la imatge no es canviarà. El que escriviu en el camp «Resum» es mostrarà en la caixa de «Comentari» de la taula d'«Historial del fitxer» que es troba a sota. Expliqueu els canvis que heu fet en la nova versió.

Si us plau, tingueu en compte:

 • Els usuaris novells, amb menys de quatre dies d'antiguitat, no poden carregar noves versions de fitxers existents.
 • En la majoria de casos, està desaconsellat fer-ho en les imatges d'altres.

Següent pas[edit]

La pàgina següent, Primers passos/Selecció de llicència, explica les llicències.

Els temes d'aquesta pàgina estan explicats més a fons a Primers passos/Qualitat i descripció.

Un cop carregat el vostre arxiu, l'hauríeu de classificar en una categoria. Vegeu Primers passos/Classificació.

Vegeu també[edit]

A Wikimedia Commons:

Al manual MediaWiki (en anglès):