Commons:Projet Phoebus/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Примери Coelodonta antiquitatis Crane.jpg

Collier de Penne.jpg

Hache Plagne Global.jpg

Téviec Crane Profil Droit II.jpg


Сите слики (5.829)

Контекст[edit]

Музејот на Тулуз (Muséum de Toulouse) е природонаучен музеј во градот Тулуз. Во неговите збирки се сместени над 2,5 милиони предмети.

Проект[edit]

Phoebus е работен назив на проектот за соработка помеѓу Музејот на Тулуз и Викимедија Франција. Во проектот неколку Викимедијанци се организираа да фотографираат предмети од областа на палеонтологијата и праисторијата во непостојаните збирки на Музејот.

Јунаци[edit]

edit this list

Поврзани категории[edit]