Commons:Quality images

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Quality images and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Quality images and have to be approved by a translation administrator.

Verwijzing: COM:QI

Deze foto van een meeuw was de eerste kwaliteitsafbeelding die was gepromoveerd naar de Commons:Featured pictures status.

Kwaliteitsafbeeldingen zijn diagrammen of foto's die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen (die meestal technisch van aard zijn) en waardevol zijn voor Wikimedia-projecten. In tegenstelling tot uitgelichte afbeeldingen, moeten kwaliteitsafbeeldingen het werk zijn van Commons-bijdragers; Ze hoeven niet buitengewoon of uitstekend te zijn, maar slechts goed gecomponeerd en over het algemeen goed uitgevoerd.

Er zijn nu 350.366' afbeeldingen die als kwaliteitsafbeeldingen gezien worden, wat ongeveer 0,334% is van de beschikbare afbeeldingen (104.745.363).

Deze pagina belicht recent gepromote afbeeldingen die voldoen aan de richtlijnen voor kwaliteitsafbeeldingen. Als u denkt dat een bepaalde afbeelding aan de criteria voldoet, kunt u deze nomineren. Alle kwaliteitsafbeeldingen zijn te vinden in deze categorie. U kunt door kwaliteitsafbeeldingen bladeren per land, onderwerp of gebruiker/auteur.

De kwaliteitsafbeeldingen worden in drie subgroepen verdeeld, een bepaalde afbeelding kan in een of meer van deze groepen ingedeeld worden:

  • Foto's met speciale technische waarde. Deze afbeeldingen kunnen worden gebruikt als referentie-instrumenten voor het onderwijzen en uitleggen van concepten in de fotografie.
  • Foto's met een bepaald onderwerp. Deze groep heeft subgroepen zoals "vogels" en "door de mens gemaakte structuren".
  • Foto's die op een bepaalde manier zijn gemaakt. Bijvoorbeeld animaties en foto's gemaakt met behulp van een microscoop.

(Voordat u nieuwe afbeeldingen aan deze pagina's toevoegt, lees eerst deze pagina.)

Foto's met speciale technische waarde

Belichting

meer...

Compositie

meer...

Beweging

meer...

Diepte

meer...

Perspectief

meer...

Proportie

meer...

Kleur

meer...

Foto's met een bepaald onderwerp

Amoeboïden

Dieren

Vogels

Zoogdieren

Overige

meer...

Architectuur

meer...

Astronomie

meer...

Evenementen

meer...

Voeding en drank

meer...

Schimmels

meer...

Natuurfenomenen

meer...

Voorwerpen

meer...

Mensen

meer...

Plaatsen

Door mensen gesmaakte structuren

Natuurlijke structuren

Gemengd

meer...

Planten

Bloemen

Overige afbeeldingen van planten

meer...

Zonsondergangen en zonsopkomsten

meer...

Kunst

meer...

Sport

meer...

Foto's per type

Animaties

meer...

Niet-fotografische bestanden

meer...

Microscopisch

meer...