Commons:RIA Novosti/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
This project page in other languages:

Примери Captive Nazis crossing a field, Odessa Oblast, 1944-04-10

Soviet troops fight for a  village on the Caucasian front, 1942-06-01

A soldier going to throw a grenade, Stalingrad, 1942-09-01

An artillery division on a march, Moscow Oblast, Vyazma, 1943-03-01

General Secretary of the CPSU Central Committee Mikhail Gorbachev speaking at the 20th Congress of the VLKSM. Kremlin Palace of Congresses, 1987-02-01

Delegates to the 1st congress of the Komsomol, 1918-10-29

Expert of technical control department of nuclear power equipment manufacturer Atommash checks steam generator's bottom, 1989-11-25

The nuclear ice-breaker Yamal, with the scientists of the SP-36 Russian floating station on board, arrived in Murmansk, 2009-09-16


Сите слики (2.002)

Опис[edit]

Руската меѓународна новинска агенција („РИА Новости“; rian.ru) поседува исклучително право на материјалите од Совинформбирото и неговиот наследник АПН, кои и денес се збогатуваат со нови документи. Архив на РИА Новости. Следејќи го примерот на германскиот Сојузен архив и Музејот на Квинсленд, во 2011 г. РИА Новости го започна проектот „Вечни вредности“, отворајќи ги најважните и најинтересните делови од нивниот архив. Проектот има за цел да ги распространи сознанијата за големото општествено значење на овие документи и да ја подобри пристапноста на овие содржини за јавноста.

На 23 јуни 2011 е подигнат првиот дел од историските фотографии под лиценцата CC BY-SA 3.0 како соработка помеѓу РИА Новости и Викимедија Русија.

Други фотографии од корист за Википедија може да се побараат од архивот на оваа страница.

Доонирани слики[edit]

Во медиумите [+/−][edit]

International media
Russian media