Commons:State Library of Queensland/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
This project page in other languages:
Примери

StateLibQld 1 100120.jpg

StateLibQld 1 101384.jpg

StateLibQld 1 101716 Victoria Bridge ca. 1933.jpg

StateLibQld 1 101480.jpg

Други примери

Сите слики
(23.700)

Presentation[edit]

Државната библиотека на Квинсленд е централната јавна библиотека на сојузната држава Квинсленд во Австралија.

Библиотеката ѝ подари на Ризницата 50.000 јавнодоменски слики со метаподатоци.

Сликите потпаѓаат под 50.000 тематски рубрики што треба да одат во соодветни категории на Ризницата.

Подигањето го врши ботот SLQbot (барање). Сликите се групираат во Category:Images from the State Library of Queensland.

Како можете да помогнете[edit]

  • Додајте наслови на категории во тематски рубрики така што сликите ќе можат автоматски да се подредат во релевантните категории. Ботот веќе има средено некои категории, па затоа проверете го списокот на клучни зборови за да не се дуплира работатас.
  • Додајте страници за создавач со шаблонот {{Creator}} за создавачите (творците) чиишто имиња се наведени.
  • Проверете го правописот и на описите на сликите и другите метаподатоци и видете дали се целосни.
  • Додајте им геокоординати на сликите.
  • Додајте ги сликите во статии на Википедија и други проекти на Викимедија.

Поврзани страници[edit]

Врски[edit]