Commons:Stichting Natuurbeelden on Open Images/nl

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This project page in other languages:
Open Beelden logo.png

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een audiovisueel archief in Hilversum. De collectie van Beeld en Geluid bevat meer dan 750.000 uur televisie, radio, muziek en film. In 2009 begon Beeld en Geluid met het project Open Beelden. Via de Open Beelden-website wordt een deel van de collectie beschikbaar gemaakt voor hergebruik onder een Creative Commons-licentie. Veel van deze video's staan inmiddels ook op Wikimedia Commons.

Beeld en Geluid wil nu - naast de huidige donaties uit de Polygooncollectie - 50 films van de collectie van Stichting Natuurbeelden beschikbaar maken onder een CC-BY-SA-licentie via Open Beelden. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor gebruik op Wikipedia. De collectie van Stichting Natuurbeelden bestaat uit vele uren met beelden die zijn gemaakt in de Nederlandse natuur. Het gaat hierbij om opnamen van verschillende dieren, planten en landschappen. Bijvoorbeeld opnamen van ooievaars, de korenwolf, wilde zwijnen, de Waddenzee, vlinders, bloemen etc. Alle video's zijn te bekijken op de website van Stichting Natuurbeelden.

Vrijgave[edit]

Zie Category:Stichting Natuurbeelden on Open Images voor alle vrijgegeven films.

Wij vragen nog graag uw hulp bij het toevoegen van de video's bij de juiste lemma's. Voor vragen kunt u contact opnemen met gebruiker Openbeelden (talk).