Commons:Upload/bg/Unknown author or license

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Защо трябва да знаем автора и лиценза?

Stop hand.svg

Ако не знаем кой е авторът на дадена творба, не знаем кой носи правата над нея.

Ако не знаем кой е авторът на една творба, кога тя е била създадена и при какви обстоятелства, не можем да знаем какво е положението с авторските ѝ права. Не знаем какви лицензи (ако изобщо някакви) прилягат на творбата.

Общомедия има за мисия да предоставя само и единствено произведения, за които се знае, че са достъпни под свободен лиценз (или са в сферата на общественото достояние). Това ще рече, произведения, за които е известно, че наличието им в Общомедия не нарушава ничии авторски права.

Следователно, всички творби с неизвестен автор или статут по отношение на авторските права (лиценз) в края на краищата ще бъдат изтрити. Затова, моля, не качвайте такива творби.

Проверете авторските права[edit]

Проверете пълния списък на шаблони за лицензи за много държави по света. Първият раздел от тази страница съдържа и други общи шаблони за лицензи на творби от източници в сферата на общественото достояние.

Попитайте в бюро "Справки"[edit]

Можете да се обърнете към Бюро "Справки" (на български) за помощ при определянето на автора или лиценза на дадена творба.<< Обратно към процедурата по качване