Commons:Upload/nl

Uit Wikimedia Commons
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
other languages:

Probeer de Upload Wizard voor eenvoudige gevallen en om meerdere bestanden gelijktijdig te uploaden.

Op de edities van Wikipedia in andere talen staan vaak dezelfde bestanden of afbeeldingen bij artikelen. Om niet telkens voor elke taal alle bestanden opnieuw te uploaden worden deze beheerd op een centrale website: Wikimedia Commons. Via deze pagina kunt u zelf afbeeldingen en andere media-bestanden uploaden naar Wikimedia Commons. Is dit de eerste keer dat u iets uploadt? Lees dan eerst de helppagina voor bestanden en het beleid voor gebruik van media. Als u een bestand heeft geüpload op Wikimedia Commons kunt u deze eenvoudig plaatsen in elk artikel op Wikipedia en op ieder ander project van de Wikimedia Foundation.

Regels in het kort

Gtk-stop.svg
LET OP: Veel bestanden die u op het internet tegenkomt (bijvoorbeeld via zoekmachines) zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder expliciete toestemming van de maker worden geüpload! Deze maker dient eerst zijn toestemming naar OTRS te sturen: bestanden die het auteursrecht schenden worden direct verwijderd.
  • De auteursrechthebbende (doorgaans de maker) moet expliciet toestemming hebben gegeven voor verspreiding, wijziging en commercieel gebruik van zijn of haar creatie. Bij persoonlijke toestemming moet u deze overleggen via OTRS.
  • Bestanden onder de Amerikaanse fair use-regeling (zoals een aantal bestanden op de Engelstalige Wikipedia) zijn niet toegestaan.
  • Bij alles wat u uploadt moet u een duidelijke bron (bijvoorbeeld een webadres), maker en licentie vermelden.
  • Door het uploaden vrijwaart u Wikipedia en de Wikimedia Foundation van alle aanspraken door derden op dit bestand.