Commons:Walters Art Museum/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Главна Категоризација Средување на метаподатоци Пријавување грешки
Shortcut
COM:WALTERS
This project page in other languages:
Gfdgafevwhgsrg
Walters Art Museum logo gray.png

Примери The Ideal City by Fra Carnevale, between 1480-1484; the first image contributed by the Walters.

Chinese - Camel

Daughter of Amenophis IV or Akhenaten (1351-1334)

Alfred Jacob Miller - "Big Bowl" ( A Crow Chief)

Colmar Painter - Running Warrior

Akiyama Buemon - Tsuki hyakushi


Сите слики (18.448)

Музејот на уметност „Волтерс“ (Walters Art Museum) е јавен музеј на уметноста во градот Балтимор, САД. Постојаните збирки содржат над 22.000 предмети од стариот век (Египет, Рим и Грција), слики (средновековни, ренесансни, па сè до XIX век), кинески керамички и бронзени предмети (од разни периоди) и декоративни уметнички предмети од стилот арт деко. Фотографиите на Ризницата се своевидно претставување на овие предмети. Сите се дело на стручни лица.

Употреба на сликите од музејот „Волтерс“. Поподробно на „Слики од музејот Волстерс“.

Историја[edit]

Подготовки за подигање

На 2 февруари 2012, Музејот на уметност „Волтерс“ ја усвои лиценцата „Криејтив комонс Наведи извор-Сподели под исти услови 3.0“ за сите текстови и слики на нивното мрежно место art.thewalters.org и почна да соработува со Ризницата за масовно подигање на 20.000 слики. Подигањето заврши на 26 март.

Организатори[edit]

  • User:Dylan k - службено лице од музејот
  • User:File Upload Bot (Kaldari) - бот за подигање на слики на User:Kaldari
  • User:Jarekt - интернационализација и категоризација на метаподатоците по подигањето
  • User:Aude - подготовка на метаподатоците
  • User:Jeremyb - техничка помош
  • SarahStierch - мрежна и вонмрежна поддршка, категоризација

Поврзани категории[edit]

Пријавување на грешки[edit]

Сите грешки во метаподатоците пријавувајте ги на Commons:Walters Art Museum/error report.

Поврзано[edit]