Commons:Wiki Loves Monuments 2015 in Albania & Kosovo

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Wiki Loves Monuments
Photographing the monuments in Albania and Kosovo

Wiki Loves Monuments 2015 në Shqipëri dhe Kosovë zgjat nga 1 deri më 30 shtator. Për detaje të garës vizitoni uebsajtin tonë në: http://wikilovesmonuments.al.

Formularët e ngarkimit të fotografive:

Listat e monumenteve kulturore:

Fotografitë e ngarkuara deri më tani:Në media dhe rrjete sociale: Vizion+ (Shqipëri), prezantim tek emisioni 7 pa 5, publikim në Twitter nga Minstrja e Kulturës znj. Mirela Kumbaro.


Hapi i parë[edit]

Lexo Rregullat[edit]

Për të marrë pjesë ju duhet t’u përmbaheni rregullave të shprehura në këtë faqe.


Vëmendje: Në faqen e rregullave përmendet kualiteti i fotografive. Nëse doni të arrini përsosmëri në fotografitë tuaja, atëherë ju lutem ndiqni udhëzimet në lidhjet në vijim:

Lexo Pyetjet më të Shpeshta[edit]

Me siguri që do të keni pyetje rreth garës, prandaj ju lutemi që të lexoni edhe seksionin "Pyetje më të shpeshta" ne uebsajtin tonë. N♪7se nuk gjnei përgjigje, ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në formën tonë të kontaktit.

Hapi i dytë[edit]

Krijo llogari në Wikimedia[edit]

Regjistrohuni në Wikimedia dhe konfirmoni llogarinë tuaj (Kontrolloni E-mailin tuaj pas regjistrimit për konfirmim).

Vëmendje: Lejoni konkaktimin përmes emailit në rast se keni ndryshuar këtë opsion. Këtë mund ta verifikoni duket shkuar në menu-në lartë tek "Parapelqimet" (Preferences) dhe më pas nën seksionin "Opsionet E-mail" (Email options).

Hapi i tretë - Ngarko fotografitë[edit]

Ju mund të ngarkoni/postoni fotografitë duke zgjedhur një ose më shumë nga lista e monumenteve në Kosove ose kjo tjetra për Shqipëri.

Për Kosovë ju mund t'i referoheni edhe Databazës së Trashëgimisë Kulturore për të parë monumentetet që ekzistojnë përreth jush, uebsajt i cili përmbanë edhe vendodhjen e monumentit në hartë.


Mënyrat e ngarkimit të fotografive[edit]

Ngarkimi i fotografive mund të bëhet në dy mënyra.


Metoda e parë - 2 apo më shumë fotografi[edit]

Preferohet kur keni më shumë fotografi që ngarkoni në të njëjtën kohë

Ngarkoni fotografitë përmes formularit për ngarkim për Kosovë apo atij për Shqipëri.

Vëmendje: Për aq foto sa ngarkoni - Emërtimin, dhe Numrin unik të monumentit mund ta merrni tek lista e monumenteve që është dhënë më sipër.

Hapat e ngarkimit[edit]

Figura.1

Pasi të keni shkuar në formularin e ngarkimit (Kosovë apo Shqipëri):

  1. Përzgjedhni fotografitë që do ti ngarkoni dhe vazhdoni në hapin tjetër
  2. Pranoni licencën - Creative Commons Attribution ShareAlike 4.0 dhe vazhdoni në hapin tjetër
  3. Titulli i fotografisë mund të vendoset sipas dëshirës tuaj
  4. Description (Përshkrim) të fotografisë që po ngarkoni duhet të vendosni Emërtimin e monumentit të marrë në listën e monumenteve
  5. Data dhe kategoria do të vendosen automatikisht nga forma e ngarkimit
  6. Monument ID duhet të përmbajë Numrin unik të monumentit të marrë në listën e monumenteve

Ju lutem referohuni edhe tek Figura.1 në të djathtë.

Metoda e dytë - 1 fotografi[edit]

Preferohet kur keni vetëm një fotografi për të ngarkuar

Hapat e ngarkimit[edit]

Figura.2

Ngarkimi i fotografisë mund të bëhet direkt edhe nga lista e monumenteve (Kosovë apo Shqipëri), duke klikuar mbi lidhjen Ngarko foton të institucionit përkatës në listën e monumenteve. Referohu tek Figura.2 në të djathtë për skjarim.

Nëse përdorni këtë metodë, Emërtimi i monumentit, Numri unik, Kategorizimi, dhe data e ngarkimit të institucionit përkatës do të vendosen automatikisht nga forma e ngarkimit. Juve ju mbetet vetëm të emëroni fotografinë tuaj tek Titulli.

Wiki Loves Monuments 2015
2010 competition - 2011 competition - 2012 competition - 2013 competition - 2014 competition

Tools - FAQ - Media - List of landing page, monuments and uploadlink - Winning photos - Training

For local organisers - Landing pages - CentralNotice - Upload campaigns - Winners (tracking page) - Lists of monuments

Participating countries: Albania & Kosovo - Algeria - Armenia & Nagorno-Karabakh - Austria - Azerbaijan - Brazil - Bulgaria - Egypt - Estonia - France - Germany - Iran - Ireland - Israel - Italy - Latvia - Macedonia - Malaysia - Mexico - Nepal - Netherlands - Norway - Pakistan - Romania - Russia - Slovakia - South Africa - Spain - Sweden - Thailand - Tunisia - Ukraine

Tips on Wiki takes ...

LUSITANA WLM 2011 d.svg