Commons:Wiki Loves Monuments 2016 in Kosovo

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Wiki Loves Monuments
Wiki Loves Monuments
Photographing the monuments in Kosovo

Wiki Loves Monuments 2016 Kosovë zgjat nga 1 shtator - 9 tetor. Për detaje të garës vizitoni uebsajtin tonë në: http://wikilovesmonuments.al.

Formularët e ngarkimit të fotografive:

Listat e monumenteve kulturore për fotografim:

Fotografitë e ngarkuara deri më tani:

Hapi i parë

[edit]

Lexo Rregullat

[edit]

Për të marrë pjesë ju duhet t’u përmbaheni rregullave të shprehura në këtë faqe.

Vëmendje: Në faqen e rregullave përmendet kualiteti i fotografive. Nëse doni të arrini përsosmëri në fotografitë tuaja, atëherë ju lutem ndiqni udhëzimet në lidhjet në vijim:

Lexo Pyetjet më të Shpeshta

[edit]

Me siguri që do të keni pyetje rreth garës, prandaj ju lutemi që të lexoni edhe seksionin "Pyetje më të shpeshta" ne uebsajtin tonë. Nëse nuk gjeni përgjigje, ju lutem mos hezitoni të na kontaktoni në formën tonë të kontaktit.

Hapi i dytë

[edit]

Krijo llogari në Wikimedia

[edit]

Regjistrohuni në Wikimedia dhe konfirmoni llogarinë tuaj (Kontrolloni E-mailin tuaj pas regjistrimit për konfirmim).

Vëmendje: Lejoni konkaktimin përmes emailit në rast se keni ndryshuar këtë opsion. Këtë mund ta verifikoni duket shkuar në menu-në lartë tek "Parapelqimet" (Preferences) dhe më pas nën seksionin "Opsionet E-mail" (Email options).

Hapi i tretë - Ngarko fotografitë

[edit]

Ju mund të ngarkoni/postoni fotografitë duke zgjedhur një ose më shumë nga lista e monumenteve në Kosove.

Mund t'i referoheni edhe Databazës së Trashëgimisë Kulturore për të parë monumentetet që ekzistojnë përreth jush, uebsajt i cili përmbanë edhe vendodhjen e monumentit në hartë.

Mënyrat e ngarkimit të fotografive

[edit]

Ngarkimi i fotografive mund të bëhet në dy mënyra.

Metoda e parë - 2 apo më shumë fotografi

[edit]

Preferohet kur keni më shumë fotografi që ngarkoni në të njëjtën kohë

Ngarkoni fotografitë përmes formularit për ngarkim për Kosovë.

Vëmendje: Për aq foto sa ngarkoni - Emërtimin, dhe Numrin unik të monumentit mund ta merrni tek lista e monumenteve që është dhënë më sipër.

Hapat e ngarkimit

[edit]
Figura.1

Pasi të keni shkuar në formularin e ngarkimit (Kosovë:

  1. Përzgjedhni fotografitë që do ti ngarkoni dhe vazhdoni në hapin tjetër
  2. Pranoni licencën - Creative Commons Attribution ShareAlike 4.0 dhe vazhdoni në hapin tjetër
  3. Titulli i fotografisë mund të vendoset sipas dëshirës tuaj
  4. Description (Përshkrim) të fotografisë që po ngarkoni duhet të vendosni Emërtimin e monumentit të marrë në listën e monumenteve
  5. Data dhe kategoria do të vendosen automatikisht nga forma e ngarkimit
  6. Monument ID duhet të përmbajë Numrin unik të monumentit të marrë në listën e monumenteve

Ju lutem referohuni edhe tek Figura.1 në të djathtë.

Metoda e dytë - 1 fotografi

[edit]

Preferohet kur keni vetëm një fotografi për të ngarkuar

Hapat e ngarkimit

[edit]
Figura.2

Ngarkimi i fotografisë mund të bëhet direkt edhe nga lista e monumenteve (Kosovë) duke klikuar mbi lidhjen Ngarko foton të institucionit përkatës në listën e monumenteve. Referohu tek Figura.2 në të djathtë për skjarim.

Nëse përdorni këtë metodë, Emërtimi i monumentit, Numri unik, Kategorizimi, dhe data e ngarkimit të institucionit përkatës do të vendosen automatikisht nga forma e ngarkimit. Juve ju mbetet vetëm të emëroni fotografinë tuaj tek Titulli.


Wiki Loves Monuments 2016

Tools - FAQ - Media - Who's who - List of landing page, monuments and uploadlink - Winning photos

For local organisers - Landing pages - CentralNotice - Upload campaigns - Winners (tracking page) - Lists of monuments - Overview of monuments

Lists of monuments in: Africa - Asia - Europe - North America - Oceania & Antarctica - South America

Participating countries: Albania - Algeria - Andorra - Antarctica - Azerbaijan - Bangladesh - Belgium & Luxembourg - Brazil - Bulgaria - Egypt - France - Georgia - Germany - Ghana - Greece - India - Iran - Ireland - Israel - Italy - Kosovo - Latvia - Malaysia - Malta - Morocco - Nepal - Nigeria - Norway - Pakistan - Panama - Peru - Russia - Serbia - Slovakia - South Korea - Spain - Sweden - Thailand - Tunisia - Ukraine - United Kingdom - United States

Tips on Wiki takes ...