Commons:Wiki Loves Monuments 2019 i Norge

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Monuments 2019 in Norway and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Monuments 2019 in Norway and have to be approved by a translation administrator.

Wiki Loves Monuments Norge
september 2019

Delta
Hoveddelen av Wiki Loves Monuments er fotokonkurransen. Fotografier av registrerte kulturminner i Norge må lastes opp til Wikimedia Commons i løpet av september for å delta. Fotografiene kan være tatt når som helst, men bare fotografier som blir lastet opp i september blir vurdert. Vinnerne blir kunngjort 31. oktober 2019.
Steg 1. Finn kulturminner å fotografere
Du kan finne kulturminner i nærheten ved å bruke kartet på Kulturminnesøk eller de relevante listene på Wikipedia på bokmål. Merk deg kulturminne-ID-en.
Steg 2. Fotografer kulturminnet
Steg 3. Last opp bildene dine
Last opp bildene du har tatt til Wikimedia Commons i løpet av september ved å bruke knappen nedenfor. Husk å legge til kulturminne-ID-en fra steg 1 i opplastingsskjemaet.


Skrivekonkurranse
Som i tidligere år arrangerer Wikimedia Norge også en skrivekonkurranse samtidig som fotokonkurransen. I september vil månedens konkurranse på Wikipedia på bokmål, nynorsk og nordsamisk handle om kulturminner i Norge. For å delta må du registrere deg på konkurransesiden.


Nytt
Samefolkets flagg
Samefolkets flagg
Samisk kategori
I 2019 introduserer vi en kategori med egne premier for samiske kulturminner i den norske delen av Wiki Loves Monuments. Fotografier av samiske kulturminner er automatisk også med i hoveddelen av konkurransen. Hvis et bilde du har tatt er av et samisk kulturminne, bare velg «Ja» i det nederste valget på opplastingssiden.
Dessverre merker ikke Kulturminnesøk samiske kulturminner på en konsistent måte. For å finne ut om et kulturminne er samisk, les beskrivelsen til kulturminnet i databasen. Hvis du tror at et kulturminne er samisk men ikke er sikker, kan du merke det som samisk på opplastingssiden, så vil arrangørene i Wiki Loves Monuments Norge hjelpe deg med å finne ut om det skal gjelde eller ikke.


Om konkurransen
Wiki Loves Monuments ble først arrangert i Nederland i 2010. I 2011 ble konkurransen utvidet til en rekke europeiske land, og i 2012 ble den global med 35 deltakerland fra hele verden. Wikimedia Norge arrangerer nå den norske delen av konkurransen for niende gang, og har gjort det hvert år siden 2011.
En oversikt over alle gyldige kulturminner til fotokonkurransen kan finnes på Kulturminnesøk fra Riksantikvaren, som også har et kartverktøy for å finne kulturminner i nærheten. Flere ressurser kan finnes på kulturminnesiden.


Vinnerbildene fra 2018