MediaWiki:Uploadtext/bgfromflickr

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Този формуляр служи за качване само на творби намерени във Flickr и създадени от някой друг (не от вас). За да качите творби с източник, различен от Flickr, моля използвайте друг формуляр.

Заявлението "This photo is public" (Тази снимка е публична) НЕ СЕ ОТНАСЯ ДО АВТОРСКИТЕ ПРАВА. Изречението единствено казва, че снимката може да се разглежда публично. Логото на лиценза и връзката към текста на лиценза се намират под заглавието "Additional Information" ("Допълнителна информация").

Изображенията, които се намират във Flickr, могат да бъдат лицензирани по седем различни начина. Само някои от тях обаче позволяват прекачване в Общомедия:

Какво пише на страницата във Flickr? Какъв е лицензът? Става ли за Общомедия?
© All rights reserved Всички права запазени Stop hand.svg НЕ
Cc-by new white.svgCc-nc white.svgCc-nd white.svg Some rights reserved CC-BY-NC-ND Stop hand.svg НЕ
Cc-by new white.svgCc-nc white.svgCc-sa white.svg Some rights reserved CC-BY-NC-SA Stop hand.svg НЕ
Cc-by new white.svgCc-nc white.svg Some rights reserved CC-BY-NC Stop hand.svg НЕ
Cc-by new white.svgCc-nd white.svg Some rights reserved CC-BY-ND Stop hand.svg НЕ
Cc-by new white.svg Some rights reserved CC-BY Green check.png ДА
Cc-by new white.svgCc-sa white.svg Some rights reserved CC-BY-SA Green check.png ДА
Ако изображението е OK, използвайте инструмента Flinfo за да извлечете описание и да го поставите в полето по-долу.

Изображенията съдържащи в лицензите си NC (non-commercial, само за некомерсиална употреба) или ND (no derivative, без производни работи) не са подходящи за Общомедия. Ако желаното от вас изображение от Flickr е лицензирано по неподходящ за Общомедия начин, можете да помолите автора да отдаде творбите си под свободен лиценз, например CC-BY (Криейтив Комънс - Признание) или CC-BY-SA (Криейтив Комънс - Признание и Споделяне на споделеното).

Ако желаете, прочетете нашия наръчник, който ще ви помогне да определяте дали изображенията, които качвате, са разрешени.

Под шаблон Information въведете някои категории, които отговарят на съдържанието на изображението. Попълнете описанието. Променете целевото заглавие на файла с нещо смислено и описателно. Уверете се, че качвате оригиналната или максимална по размер версия на изображението, а не по-малко копие.

Имайте предвид, че потребителите на Flickr често нямат никаква представа от авторски права. Ако възникне подозрение, че посоченият за автор потребител на Flickr не е истинският автор на дадена творба, прекачена от Flickr в Общомедия, тя може да бъде изтрита оттук.

Общомедия предоставя експериментална услуга, която позволява на потребителите да прекачват лесно изображения от Flickr като алтернатива на тази страница. Друга алтернатива е да се използва ботът на Magnus Manske.