MediaWiki:Uploadtext/hrfromgov

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Ovo je obrazac koji služi za postavljanje datoteka iz vladinih izvora. Za postavljanje datoteka koje je stvorio netko drugi, molimo koristite neki drugi obrazac.

Neke države imaju zakone koji propisuju da određena djela koja su stvorili vladini službenici u javne svrhe ne podliježu autorskom pravu, te su zbog toga u javnom vlasništvu.

Slike na vladinim internetskim stranicama ili internetskim stranicama vladinih agencija nisu nužno u javnom vlasništvu; uvijek provjerite napomenu o autorskom pravu.

Države:

  • Flag of the United States.svg Sjedinjene Američke Države:
    Djela savezne vlade SAD-a su u javnom vlasništvu. To se ne odnosi na djela vlada saveznih država. One imaju svoje zakone koji uređuju ova pitanja. Potpuni popis predložaka koji se mogu primijeniti nalazi se na Commons:Copyright tags#United States.

Kada postavljate vladina djela, uvijek navedite poveznicu na internetsku stranicu koja je izvor ili objasnite kako ste djelo pronašli i identificirali ga kao vladino. Ako djela nemogu biti potvrđena kao djela koja je stvorila vlada, vjerojatno će biti obrisana.