MediaWiki:Uploadtext/nlfromgov

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Dit formulier is enkel bedoeld voor het uploaden van een bron bij de Amerikaanse overheid. Voor het uploaden van werk dat door iemand anders gemaakt is, gebruikt u een ander formulier.

In sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, bestaat wetgeving die werken vervaardigd door de overheid tot publiek verklaart. Dit geldt niet voor de meeste landen, in Nederland en België zijn werken van de overheid geen publiek domein.

Werken op de websites van de federale overheid (van de Verenigde Staten) zijn niet per definitie publiek domein: zoek daarom altijd naar vermeldingen van de auteursrechtelijke status van het werk.

Landen:

  • Flag of the United States.svg Verenigde Staten:

Een werk van de federale overheid van de VS is publiek domein. Hier vallen de overheden van de individuele staten niet onder: zij hebben hun eigen wetgeving.


Als u werk van de overheid upload, link dan altijd naar de bronwebsite of leg uit hoe en waar u het werk gevonden en als overheidswerk herkend heeft. Als niet bevestigd kan worden dat het een origineel werk van de overheid betreft zal het werk waarschijnlijk verwijderd worden.