MediaWiki:Uploadtext/nlfromwikimedia

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Dit formulier is enkel bedoeld voor het uploaden van werken afkomstig van een ander Wikimedia project. Voor het uploaden van werken die van elders afkomstig zijn, gebruikt u een ander formulier.

Gebruik de CommonsHelper-tool om op een simpele wijze werken van andere Wikimedia projecten (Wikipedia, Wikibooks, Wikinews etc.) naar Commons over te zetten. Vul de velden in en de tool zal u een samenvatting geven die u kunt knippen en plakken in het informatieveld.

Geen fair use COMMONS STAAT GEEN "FAIR USE" TOE. Fair-use afbeeldingen afkomstig van de Engelstalige Wikipedia en andere projecten die deze licentie wel toestaan, mogen niet naar Commons overgezet worden.
Bronvermelding Bekijk de argumenten van de uploader kritisch. Werken zonder een duidelijke, geloofwaardige bronvermelding mogen niet overgezet worden: zorg er eerst voor dat de bronvermelding duidelijk wordt.
Upload de hoogst mogelijke resolutie Zorg er bij afbeeldingen voor dat je de originele, hogeresolutieversie van het bestand opslaat. Als de bestandsnaam op uw computer begint met "300px-", dan heeft u niet de versie met de hoogste resolutie.
Beschrijvende naam Als het orgineel een niet-beschrijvende naam had (bijvoorbeeld de standaard cameranamen als IMG0001.jpg), gebruik dan deze kans om dit te verbeteren. Dit vermindert de mogelijkheid tot verwarring en maakt het werk makkelijker te vinden.
Link naar het origineel Voeg altijd een link naar de originele afbeeldingspagina toe bij wijze van bron. De vrije licentie van het werk moet eenvoudig te controleren zijn, dus als deze link niet toegevoegd is, wordt uw upload waarschijnlijk weer verwijderd van Commons.
Voeg categorieën toe Voeg categorieën toe aan het werk. Categorieën maken het werk toegankelijker en makkelijker te vinden voor andere gebruikers van Commons.

Licenties:

{{GFDL-self}} moet worden: {{GFDL-user-w|projectcode|projectnaam|gebruikersnaam}}

  • projectcode: b.v. "nl" (Wikipedia is standaard) of "nl:wikibooks"
  • projectnaam: de gewone projectnaam, gelijk aan de projectcode hierboven, b.v. "Nederlandstalige Wikipedia", "Nederlandstalige Wikibooks"
  • gebruikersnaam: gebruikersnaam (username) van de originele uploader.

Dezelfde parameters kunt u gebruiken voor {{PD-self}} in de volgende vorm: {{PD-user-w|projectcode|projectnaam|gebruikersnaam}}.