MediaWiki:Uploadtext/nofromwikimedia

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Dette skjemaet brukes til å laste opp bilder opprinnelig lastet opp til et annet Wikimedia-prosjekt. For å laste opp ting fra andre kilder kan du bruke et annet opplastingsskjema.

Bruk vertøyet CommonsHelper for å på enklest mulig måte flytte bilder fra andre Wikimedia-prosjekter (Wikipedia, Wikibooks, Wikinews etc.) over til Commons. Fyll ut detaljene, og verktøyet vil gi deg et sammendrag du kan klippe og lime inn i boksen under.

Ingen «fair use» Commons tillater IKKE «fair use». Bilder under «fair use» funnet på bl.a. engelsk Wikipedia kan IKKE flyttes til Commons.
Kildeinformasjon Se over hvor reell opplasterens lisensinformasjon er, og om kilden er troverdig. Bilder uten en klar og troverdig kilde skal IKKE flyttes til Commons – få klarhet i kilden først.
Oppløsning Pass på at du lagret den opprinnelige versjonen av filen, i høy oppløsning. Hvis navnet på filen begynner med «300px-» fikk du ikke med deg den filen i den opprinnelige oppløsningen.
Filnavn Hvis originalfilen hadde et intetsigende filnavn (dette gjelder spesielt standardnavn som digitalkameraer ofte gir) er dette en fin anledning til å rette det opp. Gjør man dette reduserer man risikoen for navnekollisjoner, og gjør det lettere for andre å søke opp filen.
Lenke til original Du skal alltid lage en lenke til den opprinnelige bildesiden som kilde. Om du ikke legger ved denne er det vanskelig for andre å sjekke at filen faktisk har en fri lisens, så filer uten kan muligens bli slettet.
Legg til kategorier Man bør alltid legge bildet i en eller flere kategorier. Kategorier gjør det enklere for andre brukere å finne bildet.

Lisensmaler:

{{GFDL-self}} bør gøres om til {{GFDL-user-w|prosjektkode|prosjektnavn|brukernavn}}

  • prosjektkode: «no» for bokmål, «nn» for nynorsk, «de» for tysk osv. Om du ikke spesifiserer prosjekt blir Wikipedia brukt som standard, du kan lenke til andre prosjekter med formen «ja:wiktionary»
  • prosjektnavn: prosjektnavnet skrevet på engelsk, dvs. «German Wikipedia», «Japanese Wiktionary» osv.
  • brukernavn: brukernavnet på den som opprinnelig lastet opp filen.

På samme vis blir {{PD-self}} konvertert til {{PD-user-w|prosjektkode|prosjektnavn|brukernavn}}.