MediaWiki:Uploadtext/svfromflickr

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Det här formuläret används för att ladda upp verk från Flickr som skapats av någon annan (inte dig själv). För att ladda upp media från en annan källa, använd ett annat formulär.

Att det i anslutning till bilden står "This photo is public" HAR INGENTING MED UPPHOVSRÄTT ATT GÖRA. Det betyder bara att bilden kan ses av allmänheten.

Det finns sju olika licenser för Flickrbilder. Bara några får laddas upp på Wikimedia Commons:

Beteckning på Flickr Licens Commonsstatus
© All rights reserved Upphovsrättskyddad Stop hand.svg INTE OK
Cc-by new white.svgCc-nc white.svgCc-nd white.svg Some rights reserved CC-BY-NC-ND Stop hand.svg INTE OK
Cc-by new white.svgCc-nc white.svgCc-sa white.svg Some rights reserved CC-BY-NC-SA Stop hand.svg INTE OK
Cc-by new white.svgCc-nc white.svg Some rights reserved CC-BY-NC Stop hand.svg INTE OK
Cc-by new white.svgCc-nd white.svg Some rights reserved CC-BY-ND Stop hand.svg INTE OK
Cc-by new white.svg Some rights reserved CC-BY Green check.png OK
Cc-by new white.svgCc-sa white.svg Some rights reserved CC-BY-SA Green check.png OK
Om bilden får laddas upp här kan du använda Flinfo-verktyget för att få fram bildbeskrivningen och klistra in den härunder.

Licenser med NC (non-commercial use only, endast icke-kommersiellt bruk) eller ND (no derivative works allowed, får inte förändras) är inte tillåtna här. Om bilden har en tillåten licens kan du överväga att fråga upphovsmannen om de vill släppa verket under en fri licens såsom CC-BY (Creative Commons Attribution license) eller CC-BY-SA (Creative Commons Attribution ShareAlike).

Under Information-mallen, bör du sätta in några kategorier som beskriver verket. Fyll i beskrivningen. Ändra filnamnet till något beskrivande och meningsfullt. Se till att du laddar upp den version av bilden som har högst upplösning, inget mindre! Dessa är märkta med 'Original' eller 'Large'.

Tänk på att många Flickranvändare inte känner till upphovsrätten. Om det misstänks att Flickranvändaren inte äger upphovsrätten till bilden kan den raderas från Wikimedia Commons.

Det finns också en experimentell automatisk uppladdning, som gör att man enkelt kan ladda upp bilder från Commons. Det verktyg är fortfarande experimentellt, men du kan prova att använda det som ett alternativ till den här sidan.