MediaWiki:Uploadtext/svfromwikimedia

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Det här formuläret är endast till för att ladda upp verk som ursprungligen laddats upp till ett annat Wikimediaprojekt. För att ladda upp verk från andra källor, använd ett annat formulär.

Använd verktyget CommonsHelper för att på ett enkelt sätt överföra bilder från andra Wikimediaprojekt (till exempel Wikipedia, Wikibooks och Wikinews) till Commons. Fyll i detaljerna, så får du en sammanfattning att kopiera och klistra in i rutan nedanför.

Inga bilder märkta fair use Commons TILLÅTER INTE FAIR USE, det vill säga viss begränsad användning av upphovsrättsskyddat innehåll utan en fri licens. Ladda INTE upp bilder eller annat innehåll som märkts med fair useengelskspråkiga Wikipedia eller andra projekt där fair use är tillåtet.
Källinformation Fundera över om de påståenden som gjorts av den som laddat upp verket. Är de fullständiga och trovärdiga? Innehåll utan tydliga och trovärdiga uppgifter om var det ursprungligen är hämtat ifrån bör INTE för as över hit-se till att reda ut informationen om verkets källa först.
Ladda upp verk i full upplösning Om du laddar upp en bild, se till att du har sparat den högupplösta originalversionen av bilden. Om filnamnet på din dator börjar med "300px-" eller liknande har du inte hämtat den mest högupplösta versionen av bilden.
Beskrivande namn Om originalet hade ett namn som inte var beskrivande (i synnerhet om det var ett sådant filnamn som automatgenereras av de flesta digitalkameror), använd det här tillfället till att förbättra det. Detta minskar risken för namnkollisioner och gör det lättare att hitta det du laddar upp.
Länka till originalet Länka alltid till ursprungsverket i din källangivelse. Vi måste vara säkra på att allt innehåll här är tillgängligt under en fri licens, så om du inte anger den länken kommer vi kanske att tvingas radera filen från Commons.
Lägg till kategorier Kategorisera alltid det du laddar upp. Kategorier hjälper till att göra innehåll mer tillgängligt på Commons genom att göra det lättare för andra att hitta.

Licensmallar:

{{GFDL-self}} görs om till {{GFDL-user-w|projektkod|projektnamn|användarnamn}}

  • projektkod: till exempel "sv" (för svenskspråkiga Wikipedia) eller "ja:wiktionary" (för japanska Wiktionary)
  • projektnamn: en mer läsbar variant av det projektnamn vars kod du angett, till exempel "Swedish Wikipedia" respektive "Japanese Wiktionary"
  • användarnamn: den användare som ursprungligen laddade upp verket

Använd samma parametrar för att omvandla {{PD-self}} till {{PD-user-w|projektkod|projektnamn|användarnamn}}.