MediaWiki talk:Gadget-Searchnotincat/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Search not in category: во категориските страници додава врска за пребарување на име на катгегорија, со можноста „-incategory“. Со ова се занемаруваат податотеките кои веќе се во категоријата, на пр. на Category:Ullswater ова ве води до пребарување на Ullswater -incategory:"Ullswater". Ова не работи за категории превметнати од шаблони. Во овој случај користете го името на шаблонот. Поради кеширањето, податотеките додадени во категоријата во текот на денот сè уште ќе се прикажуваат.