MediaWiki talk:Uploadtext/mkfromgov

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

{{editprotected}}

  • Hello. I have made corrections to the terminology here, so could I have this new version updated? --B. Jankuloski (talk) 07:09, 27 March 2012 (UTC)
{| width="100%" cellspacing="0" cellpadding="6" style="font-size:95%; line-height: 15px; background: #f1f5fc; border: 1px solid #abd5f5;"
|-
|<big>Овој образец е наменет само за '''дела преземени од владин извор'''. Ако сакате да подигнете дело преземено од друго место, тогаш користете  '''[[commons:upload/mk|друг образец]]'''.</big>

Во извесни земји, законот вели дека делата создадени од службени лица од јавните служби наменети за јавна употреба не подлежат на авторски права, и затоа се во јавна сопственост.

Сликите од важечки мрежни места не секогаш се во јавна сопственост. Секогаш внимавајте дали се напоменати авторски права. 

'''Земји''':
*[[Image:Flag of the United States.svg|20px|link=]] САД:
*:Делата на ''федералната'' влада на САД се во јавна сопственост. Тука не спаѓаат владите на поединечните ''сојузни држави''. Тие имаат свои закони. Целосен список на шаблоните што се однесуваат на ова ќе најдете на [[Commons:Ознаки за слики#САД]]. 

----
Кога подигате владино дело, '''секогаш ставајте врска до изворната страница на интернет''' или образложете како сте го нашле и препознале делото. Ако не може да се потврди дека делото е создадено од владин извор, тогаш истото ќе биде избришано.
|}
✓ Done Rd232 (talk) 23:10, 9 April 2012 (UTC)