Paul Cézanne

Од Wikimedia Commons
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пол Сезан  (1839–1906) Blue pencil.svg wikidata:Q35548 s:fr:Auteur:Paul Cézanne q:en:Paul Cézanne
Пол Сезан
Други имиња Cézanne; Paul Cezanne; Cezanne
Опис француски сликар, бакрописец, литограф и цртач
Датум на раѓање/смрт 19 јануари 1839 Уредете го ова на Википодатоците 22 октомври 1906 Уредете го ова на Википодатоците
Место на раѓање/смрт Екс-ан-Прованс Екс-ан-Прованс
Место на дејност Париз, Овер на Оаза, Екс-ан-Прованс, Марсеј
Нормативна контрола
creator QS:P170,Q35548


Photos[уреди]

Portraits[уреди]

Selfportraits[уреди]

Male Portraits[уреди]

Female Portraits[уреди]

Group portraits[уреди]

Harlequins[уреди]

Human Body[уреди]

Bathers[уреди]

Mythology[уреди]

Landscape[уреди]

Montagne Sainte-Victoire[уреди]

Forest-Landscape[уреди]

Water-landscapes[уреди]

View to the sea[уреди]

Landscapes with houses[уреди]

Landscapes with rocks[уреди]

Other Landscapes[уреди]

Still life paintings[уреди]

Bottles and Fruits[уреди]

Jugs and fruits[уреди]

Dishes and fruits[уреди]

Fruits[уреди]

Flowers[уреди]

Skulls[уреди]

Putti[уреди]

Others[уреди]

Crimes[уреди]

Other paintings[уреди]

Places[уреди]