Piana degli Albanesi

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Piana degli Albanesi-Stemma.jpg

Contents

Emblemi   •   Simbolët / City emblems[edit]

Mappe e Diagrammi   •   Hartat dhe Diagramet / Maps and diagrams[edit]

Panorami   •   Pamjet / General views[edit]

Foto storiche   •   Rritrate-Foto historike / Historical photos[edit]

Immagini varie   •   Fotografi të ndryshme / Miscellaneous pictures[edit]

Segnaletica bilingue   •   Shenja dygjuhësh / Bilingual signage[edit]

Architettura civile   •   Arkitektura civile / Civil architectures[edit]

Municipio   •   Bashkia / Municipally[edit]

Fontane   •   Krua / Fountains[edit]

Monumenti   •   Monumentet / Monuments[edit]

Chiese   •   Klishat / Churches[edit]

San Giorgio Megalomartire   •   Shën Gjergji i Madhi Dëshmor / St. George Martyr[edit]

San Demetrio Megalomartire   •   Shën Mitri i Madhi Dëshmor / Saint Demetrios Martyr[edit]

Sant'Antonio il Grande   •   Shën Gjoni i Math / Saint Anthony the Great[edit]

Episcopio e Seminario eparchiale Italo-Albanese   •   Shën Gjoni i Math / Episcopal See and Italo-Albanian Seminary[edit]

Monastero Basiliano (Sclizza)   •   Manastiri Basilian (Sklica) / Basilian Monastery[edit]

Memoriale di Portella della Ginestra   •   Përmendorja i Grykës së Spartavet / Memorial of Portella della Ginestra[edit]

Abiti tradizionali di Piana degli Albanesi   •   Veshje tradicionale të Horës së Arbëreshëvet / Traditional costumes[edit]

Dipinti e disegni   •   Pikturat / Paintings and drawings[edit]

Feste e tradizioni   •   Festat dhe traditat / Celebrations and traditions[edit]

Epifania   •   Ujët të pagëzuam / Epiphany[edit]

Pasqua   •   Pashkët / Ester[edit]

Personaggi illustri   •   Njerëz të dukshëm / Notable people[edit]

Prodotti tipici   •   Produkte tipike / Typical products[edit]