Santiago de Compostela

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Català: Santiago de Compostel·la és un municipi i ciutat de la província de la Corunya, capital de Galícia i de la comarca de Santiago. Segons la tradició, a la ciutat es troben les restes de l'apòstol Jaume el Major i és per això que és un important nucli de peregrinació cristiana, juntament amb Jerusalem i Roma, amb la Catedral de Santiago de Compostel·la com a punt final del Camí de Sant Jaume.
English: Santiago de Compostela is located in the northwest region of Spain in the province of A Coruña and it is the capital of the autonomous community of Galicia. The city has its origin in the shrine of Saint James the Great, now the city's cathedral, as destination of the Way of St. James, a leading Catholic pilgrimage route originated in the 9th century.
Español: Santiago de Compostela' es la capital de la comunidad autónoma de Galicia y pertenece a la provincia de La Coruña. Destaca por ser un importante núcleo de peregrinación cristiana, junto con Jerusalén y Roma, al señalar la tradición que allí se dio sepultura al Apóstol Santiago el Mayor y se considera que la Catedral de Santiago de Compostela es el final del Camino de Santiago.
Euskara: Santiago Compostelakoa, 2000. urteko "Kulturaren Europar Hiria" da, Galiziako hiriburua ere bada.
Français : Saint-Jacques-de-Compostelle, la « ville européenne de la culture » pour l'année 2000, est localisée dans la région nord-est de l'Espagne, dans la province de La Corogne. C'est la capitale de la communauté autonome de Galice.
Galego: Santiago de Compostela, capital de Galicia. Concello da Provincia da Coruña. Pertence á Comarca de Santiago. Poboación en 2004: 92.298 persoas. Cidade europea da cultura no ano 2000.
Location: 42°52′50″N 8°32′40″W / 42.880622°N 8.544433°W / 42.880622; -8.544433
Flag Coat of Arms Location
in Galicia

Galicia | Categoría Galicia 

coat of arms, map[edit]

Selected maps are included in the  Wikimedia Atlas of Galicia.

Santiago de Compostela, A Coruña, Galicia[edit]

Catedral de Santiago de Compostela[edit]

Zona monumental[edit]

Universidade de Santiago de Compostela[edit]

Parques de Santiago de Compostela[edit]

Esculturas de Santiago de Compostela[edit]

Zona nova de Santiago de Compostela[edit]

O alfoz de Conxo[edit]


See also: Galicia, Provincia de A Coruña and Way of St. James.