Template:AdminWelcome/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search

Čeština | Deutsch | Deutsch (Sie-Form) | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Magyar | Հայերեն | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Português | Português do Brasil | Русский | Sicilianu | Slovenčina | Svenska | ಕನ್ನಡ | ತುಳು | +/−


Дар за нашиот нов администратор од другарите...

AdminWelcome, срдечно ви честитаме! Сега имате администраторски права на Ризницата. Ве молиме одвојте малку време да ја прочитате страницата Commons:Administrators и да ги набљудувате поврзаните страници (особено Commons:Administrators' noticeboard и Commons:Deletion requests), пред да се втурнете во бришење и заштитување на страници, блокирање сметки или менување на заштитени страници. Речиси сите постапки на администраторите можат да бидат вратени од други администратори, освен спојувањата на историјата, на кои затоа мора да им се приоѓа со особено внимание.

Поканети сте да ни се придружите на ИРЦ: #wikimedia-commons на irc.freenode.net. Имаме и канал за администратори на Ризницата, кој е корисен за почувствителни теми, или пак координација помеѓу администраторите: #wikimedia-commons-admin.

Придружете се и на #wikimedia-admin, кој е меѓувики координативен канал за администратори на Викимедија. Побарајте од било кој оператор на каналот за изземање од покани (или пак било кој на каналот може привремено да ве покани со /invite). Добредојдени се сите администратори од сите проекти.

Сметаме и дека Commons:Guide to adminship содржи мошне полезни напатствија и совети.

Исто така проверете се или запишете се на Списокот на администратори и поврзаните списоци по јазик и датумот кој се наведува....

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{AdminWelcome}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{AdminWelcome}} instead!