Template:Convert to PNG/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
PNG Оваа слика била подигната во формат како GIF или JPEG. Меѓутоа истата може да се зачува како PNG формат кој поддржува беззагубна компресија и проѕирност. Бидејќи PNG форматот поддржува беззагубна компресија, PNG податотеките не го губат квалитетот кога се преработуваат. Ако е возможно, подигнете PNG верзија на сликава. Откога ќе го направите тоа, заменете ја на сите места на Ризницата каде што се користи (наведени под поднасловот „Врски до податотека“), и отстранете ја оваа ознака. За повеќе информации, погледајте ја страницата Подготовка на слики за подигање. JPEG & PNG

Azərbaycanca | Čeština | Deutsch | English | Español | Français | Magyar | Italiano | 日本語 | Македонски | മലയാളം | Nederlands | Português | Português do Brasil | Русский | Svenska | Tagalog | 中文 | 中文(简体)‎ | +/−

Белешки[edit]

  • Сликите кои го носат овој шаблон автоматски се додаваат кон Category:Images which should be in PNG format, поткатегорија на Category:Images for cleanup.
  • Овој шаблон не треба да се користи за
    • слики за кои е достапен само JPEG извор; рекомпримирањето на оригиналот во PNG нема да ве ослободи од артефактите и може само да ја зголеми податотеката
    • анимирани слики. PNG не поддржува анимации, па затоа треба да се користи GIF формат
    • слики со чисто векторски (нерастерски) податоци. Во овој случај користете го шаблонот SVG.
НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Convert to PNG}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Convert to PNG}} instead!