Template:Copyright claims/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Dialog-warning.svg

Иако правилата на Ризницата ја прифаќаат употребата на оваа податотека,
едно или повеќе трети лица полагаат авторско право против Ризницата во врска со делото кое е извор на прикажаното, или чисто негова механичка репродукција. Ова може да се должи на признавањето на доктрината наречена „пот на челото“, која овозможува заштитување на дела заради способност и труд, а не чисто заради оригиналност како што е случај во САД (каде домува оваа страница). Полноважноста на овие барања зависи од држава до држава. Како такво, користењето на оваа слика во земјата на побарувачот или некои други земји може да се смета за прекршок на авторски права. Погледајте ја страницата Кога се користи ознаката „PD-Art“ за повеќе информации.


Ознакава не го укажува авторскоправниот статус на приложеното дело. Покрај ова, делото треба да има и ознака за авторски права, независно од оваа. Повеќе информации ќе најдете на Ризница:Лиценцирање.
НАПОМЕНА: Не користете ја предлошкава непосредно!! Ова е само превод. Место неа, користете {{Copyright claims}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Copyright claims}} instead!