Template:Dateformat/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search

Здраво Dateformat,
Ви благодарам за Вашите придонеси на Ризницата. Забележав дека споменавте некој датум некаде на Ризницата. Имајте на ум дека датумите автоматски се пронаоѓаат и преведуваат на други јазици, но затоа мора да бидат во форматот YYYY-MM-DD (т.е. 2018-01 за или 2018-02-24 за ). Исто така, кога наведувате други помалку конкретни датирања, користете {{Other date}}. Ова се однесува на векови, временски периоди, приближни години и сл. и се користи вака: {{other date|between|1899|1903}} за „between 1899 and 1903“. На овој начин, годините и датумите автоматски се претвораат на јазикот што корисникот го избрал во нагодувањата. Ви благодарам уште еднаш.

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Dateformat}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Dateformat}} instead!