Template:Disputed copyright/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to: navigation, search
Известување за спорна слика со можни ограничувања на нејзината употреба како „PD-Art“ заради потенцијални авторски права во матичната земја Известување за спорна слика со можни ограничувања на нејзината употреба како „PD-Art“ заради потенцијални авторски права во матичната земја

Иако правилата на Ризницата ја прифаќаат употреба на овој медиум, авторскиот правен статус во земјата на потекло може да е спорен.


English | Español | Français | Italiano | Македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Disputed copyright}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Disputed copyright}} instead!

Локација[edit]

Шаблонов е наменет за употреба со секакви медиуми кои содржат ознака „PD-Art“, но чиј локален авторски правен статус не е разјаснет тука.

Примена[edit]

Напомена: Параметарот Additional е изборен. Тука може да се вметнат категории.

{{Disputed copyright
|Additional=Информации за првичниот извор на сликата, 
      вклувајќи автор, праводржец и наоѓалиште на уметничкото дело, 
      како и локација на друг праводржец (ако го има).
|Category=ова е за категории за слики. Ако не биде внесена категорија, тогаш самиот шаблон ќе ја категоризира сликата во [[:Category:Items with copyright claims]]
}}