Template:Fake sports logo/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
Public domain

Предупредување!

Ова знаме, како и други други лажни знамиња, е измислено и погодно само за ликовно препознавање на некои статии на Википедија. Знамево содржи ликовни елементи слични на официјални логоа и грбови на извесни клубови, како бои или некој симбол, но ова НЕ е официјално знаме и нема никаква непосредна врска со грбот, симболот или знамето на тој даден клуб. Затоа, дури и ако овој симбол ве потсетува на некои елементи од клубот, оваа слика НЕ соодветствува на, па дури не е ни слична на официјалниот симбол.

Ризницата не чува официјални симболи бидејќи тие се зашитени со авторски права; вака, доколку сакате да го локализирате симболот, грбот или официјалното знаме на клубот, тогаш ќе треба да го контактирате клубот: дознајте кој е официјален симбол и со каква лиценца да се послужите за вашата цел.

Напомена за Википедијанците: знамево користете го само во многу мала големина, само колку да овозможите ликовно препознавање на клубот во контекст кајшто се содржани повеќе клубови на едно место. Неговата употреба како поголеми слика може погрешно да го наведе читателот. Покрај ова, знамето користете го само ако се прикажува јасно при 20 пиксели, што е редовната големина на знамињата кај википроектите за фудбал.


Deutsch | English | Español | Français | Italiano | Македонски | Português | Română | Русский | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Fake sports logo}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Fake sports logo}} instead!