Template:FoP-Denmark/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
SemiPD-icon.svg

Denmark

Член 24 од Законот за авторското право на Данска дава слобода на панорама за архитектура. Меѓутоа, ова не важи за уметнички дела изложени во јавен простор. Ваквите слики не смеат да се објавуваат комерцијално кога прикажаното дело е главна задршка на сликата. Повеќе ќе дознаете на COM:CRT/Denmark#Freedom of panorama

dansk | Deutsch | English | македонски | +/−