Template:FoP-Mexico/mk

From Wikimedia Commons, the free media repository
Jump to navigation Jump to search
SemiPD-icon.svg

Mexico

Фотографската репродукција на ова дело подлежи на Член 148 од Законот за авторското право на Мексико, кој вели дека „Книжевните и уметничките дела што се веќе објавени може да се употребуваат, под услов тоа да не влијае на нормалното стопанисување со делото, без дозвола од праводржецот и без надомест, секогаш наведувајќи го изворот и без менување на делото, само воследниве случаи […] VII. Репродукција, соопштување и распространување во облик на цртежи, уметнички слики, фотографии и аудиовизуелни средства на дела видливи во јавен простор“. Повеќе информации на COM:CRT/Mexico#Freedom of panorama.

English | español | français | italiano | македонски | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{FoP-Mexico}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{FoP-Mexico}} instead!